Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení

Od: tttula® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, dostanu příspěvek na bydlení , když nejsem v evidenci na úřadu práce? Zdravotní pojištění si platím a o příspěvek v nouzi nežádám. Při žádosti musím dokládat vše o mém majetku? Děkuji za za pomoc a přeji krásný den, volf jan.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, příspěvek na bydlení nemá spojitost s ÚP. Vy musíte mít na ten byt, kterého se to má týkat, platnou náj. smlouvu a mít tam trvalý pobyt (tu adresu, která je v OP). Nárok posoudí až úřad, který Vám také řekne, co chce prokázat při žádosti. Zdravím!

doplněno 14.11.15 15:11:

tttula - úředník bude postupovat dle zákona. Pokud budete splňovat podmínky zákona, tak Vám bude vyhověno. Pokud podmínky neslpníte, tak příspěvek nebude. A každý úředník má i svého nadřízeného, tak v případě problémů půjdete "o patro výše".

Doplním trošičku Bena, který vám základní informaci napsal. Potřebujete doložit, co a jak platíte, ve spojitosti s bydlením. Tedy nájem, platbu za vodu, plyn a elektřinu. To znamená lístky SIPO, rozpisový list, na kterém jsou rozepsány náklady na nájem, vodné a stočné. A doklad o tom, že jste zaplatila, složenky nebo bankovní vyúčtování (do něho pouze nahlédne, bez zájmu o cokoliv jiného). To všechno za minulé čtvrtletí. + vyplněné tiskopisy.

hodnocení

Děkuji vám všem za rady o příspěvku na bydlení. Já upřesním mou situaci. Jsem nájemce v bytě, kde mám již 25let nájemní smlouvu a trvalé bydlyště. Platím všechny složenky, /sipo, doplatky elektřiny atd. /zdrav. Pojištění platím a jinak nemám žádný zdroj příjmů. Má otázka je pokud splním vše potřebné, jestli mám na příspěvek ! Nárok ze zákona a nebo ho můžou bez odůvodnění zamítnout. Ještě dodám že neřeším doplatek bydlení, ale příspěvek na bydlení. Moc děkuji za vaší pomoc a přeji krásný den, volf jan.

pohanka*

Nic mě do toho není, ale dovolím se jenom zamyslet - píšete ... nemám žádný zdroj příjmů...ale jinak vše od Sipa a poplatků, pojištění platím. Pokud máte třeba výhru ve sportce, nebo dědictví, nebo pracujete na černo, proč chcete příspěvek na bydlení?

Můj názor je, že do systému musíte vložit, abyste potom mohl čerpat, jinak mě to nepřipadá správné. Mě by hanba fackovala, abych neodváděla daně. Pokud se mýlím, neomlouvám se, protože mě to tak z Vašeho popisování situace připadá. Ale samozřemě se Vás nechci dotknout a ani urazit, nebo napadat.

plavest*

Nenapadlo vás, že měl úspory které se jednou vyčerpají? Vy myslíte, že dědictví znamená peníze až do smrti? A až vás vyhodí z práce a jinou neseženete, tak se nechte hambou i fackovat. Urazila jste, i když nechtěla půl milionu nezaměstnaných.Všichni nejsou takovím že pracovat nechtějí.

pohanka*

pro Plavest: Hloupost co píšete, pán není registrován na ÚP, tady je ta chyba. Má mít zájem o zprostředkování práce, ale někde je chyba, to si musí osvětlit sám před sebou. Já jsem se vyjádřila pouze k tomuto případu, nevztahujte tuto moji odpověď na všechny ostatní, kteří nepracují.

plavest*

pro strakatypes- neraďte, když jste agresivní- nejen na dotazovatele ale i na mě

pohanka*

Kde vidíte tu agresivitu?

Podle mne agresivita vypadá úplně jinak. Snad v souvětí ,,hanba by mě fackovala?,, To je rčení, které se v obyčejné mluvě používá zcela běžně.

hodnocení

Pro strakatypes -skuzte příště odpovědět konkrétně na otázku . Na vaše žvásty o morálce nejsem zvědav. Nejspíš jste to dělal do roku 1989 a dnes v tom pokračujete. To musíte jít na jiné web stránky .

pohanka*

Vždyť píšu, že mě do toho nic není, pouze mě to zajímá. Proč? Protože já, jako žena, která vychovala dvě děti, tak mám odpracováno 44 let a to všechny v dělnických, manuelních pozicích. Proto nad tím mudruji, v jaké jste situaci a .. z mého pohledu jsem to nepochopila. To je celé. Nechápu sice zmínku o 1989, ale nikdy jsem nebyla a nejsem v žádné straně a vše jsem si pořídila za poctivě vydělané peníze. Ovšem pro Vás to jsou žvásty.

Jinak jestli chcete odpověď: Ano, nárok máte. Na webu jsou kalkulačky, kde zadáte své příjmy a náklady, počet osob, velikost města, a kalkulačka Vám vypočte příspěvek.

hodnocení

2x

příspěvek na bydlení nemá souvislost s evidencí na úp (dávka v hmotné nouzi ---- doplatek na bydlení ano)...jsou to dvě různé samostané věci

hodnocení

Prosil jsem o radu, lépe řečeno informaci, zda li mám nárok na příspěvek na bydlení podle zákona, nebo nemám. Nikde jsem se nedočetl , pokud splníte podmínky dané zákonem, tak jestli vám tuto žádost může zamítnout úředník aniž by to zdůvodnil. Byl bych moc rád, kdybych dostal odpověd na mou otázku a nemusela se zde rozebírat má situace, která ani taková není a můj dotaz je čistě informativní! A proto ta poradna asi je. Děkuji a přeji krásný den volf jan.

Pokud splníte podmínky dané zákonem tak vám příspěvek nějakej ouředníček jen tak z plezíru bez zdůvodnění zamítnout nemůže. Pokud by se tak stalo tak bych si stěžoval u jeho nadřízeného a je to na vyhazov z práce takže si myslím že se tak nestává.

Úřednice na kontaktním místě shromáždí všechny vaše podklady a odešle na centrálu. Odtamtud příjde vyjádření o výši příspěvku nebo o zamítnutí, s přesným zdůvodněním. *hej*Mi přichází písemné rozhodnutí o výši příspěvku cca 20 dní po odevzdání žádosti. Zamítnutí nebo výše příspěvku není věcí úřednice, která vaši žádost příjme. Ona jen zodpovídá za pravdivé vyplnění formulářů.

fidonet*
hodnocení

0x

Omlouvám se, nečtu co bylo napsáno, je toho moc, ale v kostce:

evidence na UP neni u dávek SSP podmínkou. Jde o II.pilíř sociální politiky, tedy o sociální pojištění, tedy že jste na tuto dávku pojištěn. Ve III.pilíři, tedy pomoci ( zde spadají dávky HN), musíte vše dokládat.

U PnB (příspevek na bydlení) jen doložíte kolik jste v rozhodném období zaplatil a za co, kolik máte příjmy, samozřejme bše doložíte včetne smluv. A podmínkou je trvale bydliště.

Váš majetek nikoho nezajímá.

Nejste první doktor ani politit, co mí miliardu na učtu, ale po konci svého období, jdou pro dávky SSP, protže minulé 3. měsíce byli chudáci bez příjmů. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]