Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SIPO - nastavení / změna

Od: boob odpovědí: 5 změna:

Potřeboval bych poradit ohledně SIPO. Bydlím v bytě, kde mát trvalý pobyt já a otec. Byt je psán na otce, ale nebydlí tu. Sipo je psáno na něj, ale celou dobu jej platím já. V sipu máme zálohy EON, RWE, nájem /fond oprav + voda/ a koncesionářské poplatky.
Nyní jsem od otce byt koupil a on kupuje jiný byt. Změny na katastru - finální zápisy u obou budou cca v v polovině prosince. Nyní řeším, jak vyřešit všechny platby a zálohy. RWE, EON i nájem v tomto týdnu odhlásíme na všech těchto institucích a přepíšeme na mě - budu to zatím mít příkazem z účtu. Tím pádem počítám, že v SIPO otce na prosinec už toto nebude. Jak ale vyřešit koncesionářské poplatky? Musím si zřídit SIPO sám na sebe na tyto koncesionářské poplatky - kde na prosinec budu mít pouze je /zbylé zálohy budou placeny převodem/? Jak to bude s konces. poplatky otce? Může si je ze SIPO vyřadit - tím pádem by ale ve svém SIPO neměl nic. Nebo už teď musí oznámit, že je bude platit za prosinec už za nový byt - když ale zatím ještě není na něho psaný?

Omlouvám se, jestli je dotaz zmatený, ale celkem v těch konces. poplatcích plavu a nechci něco podcenit.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x
Sipo jsem zrušil, protože je problematické a nepružné. Vše platím trvalým příkazem z účtu. Když někdo zdraží, ať se račí ozvat, jinak nic nedostane. Otec si může sipo převézt na jinou adresu. Nebo zrušit a vytvořit nové. Jenže nepočítejte s tím, ze vám ho zruší během 14 dnů, trvá to vcelku dlouho. Budete rádi, kdyz to bude od ledna. Pokud má otec účet, ať radej platí z účtu než přes sipo. Je to otrava a ještě to stojí peníze. Účet si ovládáte sám a rychle, kdykoliv a hlavně zadarmo.

hodnocení

0x

SIPO je na nic. K čemu to slouží? Akorát odsypáváte ze svých peněz poště za nic. Já jsem ho zrušil, a na všech institucích jsem si zřídil INKASO z účtu. Tam stanovím limit, počet možných inkas za měsíc a o nic se nestarám. Nemohu zapomenout, protože o všechno se stará ten, kdo chce peníze. Tam, kde to nešlo jsem zadal trvalý příkaz do banky (třeba TV poplatky) a už 5 roků se nestarám vůbec o žádné platby. Všechno je zadarmo.

Koncesionářské poplatky si tedy zařídíte trvalým příkazem v bance. Na SIPO zapomeňte, zbytečná věc.

hodnocení

0x

Mylím si, že si vše komplikujete. Základní otázka je, proč budete platit poště poplatek za SIPO,když chcete platit příkazem z účtu, jak sám píšete. Při provádění všech změn si nastavte ve formulářích INKASO,zadejte rozumné hranice a potom už jen namátkově kontrolujte,zda si příslušní dodavatelé strhávají to co mají. Mám to takto hodně let,převedl jsem na to i společenství vlastníků a nikdy se mi nestalo,že by si strhli více než mají. Naopak já jsem měl nastavený limit na kabelovou televizi na 48 bytů a když zdražili,tak si samozřejmě nemohli tolik strhnout a tak jsem byl "problematický já".

jak vidět opičák byl rychlejší,ale zkušenosti jsou stejné

hodnocení

0x

Opravdu tomu asi moc nerozumím.Když jste dosud platil SIPO na jméno otce, počkala bych do prosince, až otec bude mít trvalé bydliště v novém bytě.Koncesionářské poplatky se platí za byt v kterém se bydlí a váš otec má zřejmě ještě trvalé bydliště u vás,ne? *jasne* Nejlepší bude jít na poštu a tam se zeptat.

hodnocení

0x

platíme SIPO inkasem z účtu a spokojenost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zrušit sipo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]