Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nemáte tu někdo prosím s celoročním bydlením v mobilheimu? Zajímá mě především bydlení přes zimu. Vytápění, voda atd... Uvažujeme o tomto způsobu bydlení, z ohledem na cenu. Ale té zimy se docela obáváme..Pokud někdo bydlíte v mobilheimu podělte se prosím o své zkušenosti. Děkuju
Mám kamarádku, která v něm bydlí už několik let, mají ho napojený na vrt i kanalizaci. Koupili ho jako nový a je zateplený, (každý zateplený není) maji tam opravdu krásně teplo, sem tam zajdu na kávu a nikdy nebyla zima. Vytápí ho elektřinou. Z venku je obložený dřevem, vypadá to jako chata. Mají v plánu přistavět ještě jeden, že to budou mít do elka.
Mi se to jako levné bydlení líbí, určitě lepší než panelák Problém mají s trvalým pobytem, ten tam dát nejde, mají postavenou na pozemku garáž a na tu dostali číslo evidenční, tak mají trvalý pobyt na čísle evidenčním.
Podle zákona o obcích by šlo dostat číslo evidenčníi na - budovy, které nevyžadují stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu, s výjimkou ... V každém případě bych ho zateplil. A lze pak z něho udělat něco, co už se mobihajmu nepodobá.
Opět jako vždy spousta lidí odpovídá mimo dotaz, na co se tazetel neptal, co ho nezajímá, proč?
no my ho chceme dát na zahradu, vedle naseho rodinného domu, kde bydlí rodiče, takže trvalý pobyt mi nevadí a asi nevíte na kolik je výjde jeden měsíc v zimě že? myslím tím to vytápění elektřinou...slyšela jsem že se musí topit pořád..aby to úplně nevymrzlo
To nevím na kolik. Je to podle zateplení, takový dům by měl mít nějak stanovený prostup tepla a podle něj se to dá vypočítat. Oni jak to obkládali dřevem, tak si přistavěli verandu, tím jim při otevření dveří neutíká teplo hned ven.
Jestli to bude vedle domu rodičů, tak by se to možná dalo připojit i na jejich vytápění.
Tak bydlet se v zimě nechá klidně i ve stanu... jde jen o to jak velkou plochu vytápíte a jak je to vytápění náročné na energii...
Takže když bude mít ten mobilheim 30m2, bude tepelná ztráta relativně malá a vpohodě to vytopí jedny "petry"...
Nicméně zateplený mobilheim včetně mizerných oken (dvojskla) stojí minimálně 200tis... a to mi přijde jako drahá sranda, která vždy bude kompromisem.
Pokud máte vhodný pozemek pro stavbu, tak za 300tis postavíte RD 60m2, malá tepelná ztráta a celkově mnohem lepší.
nedávno jsme to t/... s @repkin v této diskuzi a je to bez problémů reálné.
dům za 300 000? ten by mě taky zajímal teda...a vybíráme mobilní dům který už dvojitá skla má
K těm petrám 30m2 -si mohou dovolit i bez nějakého zateplení, 75 kubíků úplně v pohodě, vytopí daleko víc, záleží jakým stylem se užívají něco jiného je klasicky přikládat, a něco jiného nechat odhořívat= tam by spíše hrozilo riziko přetápění
za 300tis udělám základovku a střechu. A kde je ten zbytek?
Vlastní zkušenost před 2 roky - nejde postavit za 300 tis.
Za 300 opravdu bez problémů postavíte malý dům...si přečtěte kalkulaci kterou má autor na svých stránkách.
Ceny odpovídají a i v dnešní době je to reálné. Samozřejmě svépomocí.
Netvrdím že se do té částky vejde i vybavení interiéru, že to bude nějaký super designový, atd... ale rozhodně to bude hezčí, praktičtější než mobilheim
V takovém prostoru jak je mobilheim nebo docela malý domek, pár polen nebo i na noc něco hn. uhelných briket (dlouhý stáložár bez přikládání) a nadstandartní teplota za pár korun,protože spotřeba paliva bude malá, tuhá paliva jsou totiž celkem výkonná, spíše bude problém nepřetopit zvláště, bude-li prostor dobře zateplen a zimy mírné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.