Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Selská komoda -renovace

Od: newton* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

rád bych si zrenovoval selskou komodu (smrk) , nechal jsem olouhovat původní nátěr a ted

čekám než vyschne. Už ted je ale vidět , že původní soustružené nohy jsou vyhnilé a budou

se muset vyměnit. Jelikož bych chtěl komodu ve finále napustil pouze včelím voskem, potřeboval

bych od zkušenějších poradit čím ošetřit nové nožky aby nebyl vidět rozdíl mezi starým louhovaným

a novým dřevem.Předem děkuji všem za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak je velká pravděpodobnost, že se bude muset vyměnit i něco jiného, než jen nohy.

Sjednotit odstín je vcelku velká alchimie, záleží jak moc to chceš mít stejný. Musíš prostě zkoušet a zkoušet. Napustit voskem část původního dřeva, třeba kousek ty nohy, co není vyhnilej a na kusu čistého obroušeného dřeva zkoušet mořidla a následné napuštění voskem. Potom porovnat výsledný odstín.

Ale je to fakt alchimie, když to nemá být k poznání.

newton*
hodnocení

Jelikož mám selským nábytkem vybaven téměř celý byt tak vím , že pro někoho kdo se tím zabývá profesně

to až taková alchimie není a k poznání to není.Bohužel truhlář který mi vždy tento nábytek renovoval

mi již 14 nebere tel .*zed*

Budu tedy asi muset začít experimentovat, jak říkáš pokus-omyl :)chtěl jsem tomu sice předejít ale co se dá dělat.

Neměj obavy. I profesionál s tím má práci. Není to o tom, že sáhne po mořidle a hned to sedí. To ani náhodou. Já většinou začínám od světlejšího odstínu a přidávám tmavší. To vše za neustálého zkoušení. Ovšem pořádně odstín vyzkoušíš po nalakování tak jak se bude lakovat výsledný kus. Tedy namíchat mořidlo, namořit, nechat uschnout, nalakovat, přebrousit, opět nalakovat a teprve potom zjistíš, že by to chtělo o trochu tmavší. A to třeba klidně pětkrát.

hodnocení

0x
Co takhle namořit nové nohy stejným odstínem jako je komoda,pak je nechat taky olouhovat a pak vzít tím voskem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]