Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatmelení prasklin a prohlubní

Od: martin12* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, je lepší nejprve zatmelit různé prohlubně, rýhy a praskliny a až pak omýt stěny a začít bílit? Jde mi o to, jestli nebudou po zatmelení a až pak následném omytí stěn vznikat puchýře a nezačne se původní barva loupat. Loni se mi právě stalo, že při bílení stropu se mi začal odlupovat nátěr a musel jsem přestat a celý ho oškrábat.

Prostě jestli můžu ještě letos vytmelit praskliny a rýhy a příští rok se bez obav vrhnout na bílení :). Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

terinecka*
hodnocení

0x

Nejlepší je:

1)oškrábat starý nátěr

2)tmelit, sádrovat, zarovnávat

3)nanést nový nátěr

martin12*
hodnocení

To jo, ale někdy škrábání není nutné a pak jak na to. Jestli si nejdřív zkusit vybílit kousek a pokud se původní nátěr neloupe, tak začít tmelit a po tmelení vybílit zbytek.

terinecka*

My máme takové pravidlo,jdva nátěry a pak škrábeme,ten třetí už se většinou neudrží. Takže jednou oškrábu a pak to snese dvě malby.

bruno*
hodnocení

0x

Jak píše terinečka. Doporučuji pomalu tuhnoucí bílou sádru, nebo pro zpomalení tuhnutí přidat škrob. Po vyschnutí můžete bílit ihned.

pepa*
hodnocení

0x

Používat sádru v dnešní době je dost zastaralé. Akrylátový tmel na stěny je naprosto ideální. Výborně se nanáší, brusnou houbičkou se dá perfekně obrousit. Sádru tedy určitě ne.

Ten tmel jde při nanesení stěrkou na stěnu vlhkou houbičkou na nádobí natáhnout do prasklin a pak už nevylezou ven.

martin12*
hodnocení

Myslíte např. tento nebo jemu podobné akrylové tmely v tubě? Myslím, že na nějakých je psáno i "brousitelné". Ty ostatní zbrousit nejdou?

pepa*

Ne ne,

tedy tento. Je brousitelný tak za dvě hodiny.

barvyjkcolor.cz/...

A tady je brusná houbička.

e-brusivo.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]