Nejste přihlášen/a.
Čím odstranit tzv. mušince (černé tvrdé tečky) z okenních skel. Líh ani ocet nezabírá.
Ze skla jde všechno pevně nalepené a zaschlé lehce seškrábnout obyčejnou žiletkou, co mají pánové v krabičkách do obyčejných holicích strojků.
Když se dřív natíraly dřevěné okenní rámy barvou, tak to byl jediný dobrý způsob, jak všechny tečky ze skel sundat. Sklo nepoškrábete, nebojte, žiletku přikládáte šikmo ke sklu.
Poškrábat sklo se povede pouze s velkým úsilím. Myslím, že jsem udělala rýhu jenom jednou v životě, a to jsem okna na baráku natírala i kytovala dvakrát, myla a žiletkou škrábala vždy, když jsem uviděla nějaký flíček, nános. Není problém si to na kousku starého skla zkusit, abyste věděla, jak žiletkou klouzat po sklu a odstraňovat přischlou barvu. U mušinců to půjde zlehka, jako peříčko. Předešlá vaše skla byla poškrábána asi špatnou údržbou, to většinou udělá písek, sice nevím jak to dokázali, to ale se slyší, jak to škrábe. Prostě na to musí mít člověk i cit a být na věci opatrný.
Nechci vám v žádném případě vnucovat nebo propagovat americkou firmu AMWAY, ale jednou jsem se nechala ukecat od dealerky této firmy a koupila jsem si od ní pěnu na okna.Do té doby jsem na chatě myla okna běžným způsobem s nevalným úspěchem právě od mušinců a jiných poďobanců. Po prvním umytí touto pěnou jsem žasla! Nejenže zmizely všechny ty poďobance, ale manžel byl přesvědčen, že nemáme skleněné výplně u oken, jak byla okna čistá. Fakt ! Byla jsem nadšená a od té doby specielně na chatě nic jiného nepoužívám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.