Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šicí stroj veritas 8014/35-2 - žárovka

Od: svadlena odpovědí: 3 změna:
Praskla mi stará žárovka v osvětlení stroje. Koupila jsem novou žárovku se stejnými parametry, ale ve stroji nesvítí. Vyzkoušela jsem i další se stejným výsledkem.Obě nové žárovky svítí v novějším typu stroje.Pokud dám do stroje starší typ žárovky ale 25W tak funguje. Děkuji za každou radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Tipuji, že nové žárovky mají kratší závit a nedosáhnou na středový kontakt. Pro ověření lze použít zkoušečku, pokud ji nemáš, tak zkus středový kontakt v objímce povytáhnout směrem ven, tedy k žárovce. Použil bych pinzetu nebo tenké kleště, samozřejmě při šňůře vytažené ze zásuvky.

host*
hodnocení

1x

Trubková žárovka má menší průměr skleněné baňky a vejde se částečně i do objímky Viz im9.cz/...

Hrušková žárovka má širší skleněnou baňku a pokud je objímka hlubší, sklo se opře o okraj objímky a žárovka nedosáhne až na dno objímky. Viz im9.cz/...

Všechny jsou stejné - mignon (čti miňonka) se závitem E14 s příkonem 15 W

doplněno 08.11.15 19:55:

Žárovka s tvarem zaobleného válečku má skleněnu baňku stejně úzkou v celé šířce a tak se při zašroubování do objímky vejde nejen část se závitem, ale i kousek skleněné baňčičky a tak nekouká ani kousek kovové objímky.

Žárovka s tvarem hruštičky, má rozšířenou baňku, takže se dá do objímky zašroubovat jen tak hluboko, až se sklo dotkne objímky. Pokud je objímka hluboká, tak se spodní čudlík žárovky nedotýká kontaktu na dně objímky.

Když se v obchodě řekne o žárovku do ledničky nebo do šicího stroje, obvykle nabídnou tu baňatou. A kupodivu je asi třikrát dražší než ten váleček (záleží na obchodu).

svadlena
hodnocení

Už jsem na to přišla. Je to tak že ta část patky nad koncem závitu je vyšší než u staré žárovky a tak sice dosáhne na středový kontakt (plíšek) ale nedojde ke kontaktu závitu se dnem objímky. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma Veritas

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]