Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc-dvířka u lednice

Od: bozenka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

hledám touto cestou radu ,jak opravit dvířka u lednice calex175,možná někdo někdy tuto lednici vlastnil,tudiž ji bude znát a odpoví.

broblém spocívá vtom ,že když otevřu dvířka u lednice,tak mi jakoby upadnou,nejspíš vypadla hřídelka zmísta,nebo se ulomil šroubek ,který ty dvířka drží.

prosím poradte,děkuji Béženka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mám sice jinou lednici, ale měla jsem ten samý problém. Manžel mi to jednoduše opravil tak, že přehodil otvírání dveří na druhou stranu,protože na té původní straně už bylo usazení pantů poničené( vyviklané).Nevím ale, jestli u vaší calexky máte tuto možnost přehodit otvírání dveří.Jestli ano a nebude vám vadit,že se budou dveře otvírat zprava doleva, tak budete mít problém vyřešen. Mně dokonce opačné otvírání vyhovuje víc, než původní zleva doprava.*slunce*

bozenka*
hodnocení

Děkuji za odpověd,bohu žel to nejde,mam asi jiný tip .

tomas11*

Tak šikovný domácí kutil Vám to opraví ,

nejdřív jsem netušil zda myslíte dvířka od výparníku , (které jsou u této lednice na péro) nebo teda jak vyplynulo z další diskuze hlavní dveře , tedy né dvířka.

Ty dveře mají v sobě zezhora i zespoda namáčklé futra pro čep o průměru asi okolo 5mm , čepy jsou na destičkách přišroubovaných nahoře myslím dvěmi a dole třemi šroubky M5 .

Stávalo se že po dlouhé době používání (a nenamazání) se hlavně horní futýrko vyšverkalo , nebo zadřelo a čep se pak ulomí nebo vypadne .

Oprava jednoduchá , ale je potřeba aby futra někdo vyrobil (z bronzu nebo mosazi) , možná byly i jako náhradní díl , již si to nepamatuji , je to dávno.

Jenom - nepřeklápějte lednici vzhúru nohama , mohl by vypadnout motorkompresor z uchycení a následně se poškodit.

Stačí naklonit aby se tam člověk zespodu dostal , nebo šikovně na něco postavit.

Přeji zdar. Lednice dobrá , škoda jen že neexistovalo automatické odmražení . Tedy ano ale jen napůl.

ctenar*

Tady maji nějaký pant dveří, ale jestli je to ten správný, to nevím.*nevi*

tomas11*

souhlas se ctenar -

No ano na 90% to budou ty futýrka , ono to bývalo pro všechny Calexky asi stejné , a protože jsem pracoval v KOVOSLUŽBĚ tak myslím že je to ono.Škoda že tam není foto . A taky myslím že některý z činných kolegů by to v šuplíku vyšťoural

kovacek.cz/...

na této stránce pro ředstavu jak to asi vypadalo.

doplněno 09.11.15 15:07:

Tak pokud si zavoláte na ta čísla tak Vám dají přesné informace , sídlo mají celá léta stejné.

kovacek.cz/...

doplněno 09.11.15 15:10:

a mají tam i prodejní sklad pro zákazníky.

doplněno 09.11.15 16:30:

Tak to jsme rádi .

bozenka*
hodnocení

Děkuji moc za rady,dvířkajsem si diky vám již opravila:)

hodnocení

0x

Boženko, ale opravdu netušíme, co se ti s lednicí stalo. Nebyla by fotka?

bozenka*
hodnocení

Jenyku moc vtipné-ha-ha

ctenar*

Fotka toho PANTU DVERI ! *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]