Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vložit kulatinu ke studni aby se točila?

Od: rotorod® odpovědí: 1 změna:

mám dřevěný přistřešek nad studní. Ale nemám ještě ani tu kulatinu (kde je namotán provaz a připevněno vědro) ani to kolo (na otáčení). Cca jako tady na obrázku budu mít i já to kolo. Chci se zeptat jak mám uchytit kulatiku mezi stojky aby se kulatina točila? Mohu dát do jedné stojky trubku kousek trubky a do truhé stojky trubku skrz celou stojku. Na jednu stranu kulatiny bych dal bolec co vleze dotrubky, na druhou stranu kulatiny bych dal bolec skrz celou stojku a připevnil až do kola. Takže systém aby to fungovalo mám. Jenže jak to dát mezi stojky když nechci aby z venčí stojek nebyly žadne díry, vruty apod...

nebo jiný systém aby se to točilo a dokazal bych to vložit do hotového přístřešku? děkuji za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Jo,konstruktéři,ono záleží na tom,kolik tě to bude stát,také to,kolik si z toho jsi schopný udělat sám.

Pro laika,použil bych dřevěný podstavec,z tvrdého dřeva a do boků podstavce bych vyvrtal díru pro trubku,nesoucí otočné kolo a nosné lano.Trubka se v díře bude otáčet,a pokud to bude zlehka,do díry k trubce natlačím kolomaz.Takto byly zkonstruovány i vozy s koňským potahem.Zvenčí na trubku přišroubuji to kolo,může být i dřevěné.Železo na železo bych nekombinoval,po zareznutí to už nikdo neopraví.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]