Nejste přihlášen/a.
Odešel jsem od manželky a čeká mě rozvod s tím, že jsme se s manželkou rozešli ve zlém. Plyn,voda, elektrika je psaná na mě, stejně tak inkaso. Mám to tak nechat být a nebo jak postupovat? Jde mi hlavně o to, že je tu jisté riziko, že tam vznikne nějaký dluh tím, že nebude zaplacený doplatek za energie. Člověk nikdy neví.
Pokud jste se z bytu odstěhoval, oznamte manželce, že odhlašujete Sipo, je na ni aby si vše přepsala na sebe. Jste-li schopni se domluvit, je to snadné, vy odhlásíte a ona hned přihlásí. Pokud se nedomluvíte, tak vy vše odhlásíte a ona si pak při přihlášení bude muset zaplatit za znovu zapojení např. elektroměru a plynoměru. Na nic nečekejte a konejte.
Obávám se, že převést smlouvy nebude možné bez spolupráce s manželkou. Doporučil bych je proto spíše ihned vypovědět. Pamatujte na lhůty, které je při výpovědi nutno dodržet a během kterých budete své budoucí "bývalé" manželce hradit provoz domácnosti. Zajistěte si, aby skutečně platby odcházely a také, aby se k vám dostalo vyúčtování. Pokud jste se rozešli po zlém, bude se vám manželka zcela jistě chtít pomstít - ženy už jsou prostě takové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.