Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, kterou firmu si vlastně mohu najmout na opravu střechy a komínů. Nejsem stavař, a už vůbec ne domácí kutil, nicméně stav střechy a komínů mě nutí, abych s tím něco dělal. Dům, ve kterém bydlím , je z počátků třicátých let 20. století (plány se bohužel nedochovaly). Potřebuji opravit (zrekonstruovat) komíny a hlavně potřebuji provést klempířské práce. Střecha je z pálených tašek, zasazovaných podle staré technologie. Velmi rád bych je zachoval a v případě nutnosti mám i náhradní původní tašky (Upřímně, nic moderního nechci). Může mi někdo doporučit firmu, která by dokázala opravit starou střechu za použití stávajícího materiálu. Je to vůbec v dnešní době reálné?
Ptám se na to proto, že již s jednou firmou mám jisté "zkušenosti." Šéf firmy se přijel podívat na moji střechu, nasliboval hory a doly, a pak se neozval a nemohu se mu ani dovolat. Evidentně se té práce leknul.
Děkuji předem za všechny Vaše odpovědi a rady
Pavel
jak píše Furtnic, je to o tom nechat si nabídnout. Kdo hledá ten platí víc. Nechte se najít... Zadejde do google slovo "poptávka" a vyjede vám to "X" možnostní různých poptávkových serverů do kterých si zdarma zadáte paramatry vaší potávky a za pár dnů vám nabídky zahltí e-mailovou schránku. Pokud nejste stavař, najměte si člověka kterému se říká stavební dozor (zadejte na google) který už firmu pohlídá ve všech směrech. Spracuje nabídky, provede vyhodnocení, pohlídá technické provedení prací a hlavně vám poradí kdy je ten správný čas platit. Píšete o historickém domě.. zjistěte si hlavně zda není váš dům v památkové zoně.
Pro zadání vaší poptávky pak definujte na serverech co nejpotrobněji váš požadavek.
Jen bych doplnil :Na Mú se zeptejte památkáře,zda je Váš dům památkově chráněn.Je-li tomu tak,určitě Vás pochválí že chcete zachovat původní krytinu.Ohledně komínů zjistěte, zda mají být jen cihlové-neomítnuté,nebo omítnuté a obílené.Toto pak sdělíte firmě do objednávky. Někde to na úřadě vyřídíte hned ústně-někde chtějí písemnou žádost o stanovisko-abyste pak neztrácel čas.
Vše bylo řečeno.Akorát si vzpomínám,kdysi kamarád opravoval dům a měl na něm okna,která byla památkovým úřadem chráněná,nesměl je předělat,ale jen opravit a dostal na to dotace.Dneska je to asi jinak to nevím,ale možná by stálo za to se zeptat,máte li to podobně.Ale opravdu se v dnešní době v tomto směru nevyznám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.