Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatepleni střechy do vrcholu krokví

Od: kubaru007* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zatepluji rekonstruovanou půdu a mám dotaz ohledně provedení izolace. Jde mi o to zda izolaci provést až do vrcholu krokví nebo pouze ke kleštinám viz obrázek. Jde mi o správnost řešení, ne o estetickou či levnější variantu(ušetření izolace, atd ) :). Mám strach zda kvůli mezeře vytvořené přeložením folie přes vrchol krokví, kvúli zafoukaní či vniknutí vody nemůže dojít k znehodnocení izolace potažmo celé konstrukce. Děkuji předem za cenné rady.

Zatepleni střechy do vrcholu krokví

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím,podle nákresu máte danou hydroizolační folii.

1.je tam také proto,aby se vaše obavy nenaplnili,takže pokud je vše dobře udělané tak určitě pod střechu nemůže nic nafoukat apod.Pokud ne tak obě varianty zateplení můžou být znehodnoceny.

2.záleží jestli máte na kleštinách udělaný podhled,pokud ano zateplete viz.obr. B

3.pokud nemáte, zateplene viz.obr.A.

zzzlatokopka*
hodnocení

0x

My to máme podle obrázku B a to proto, aby se na půdu nemuselo chodit větrat. Nevyužíváme ji. Architekt říkal, že je to zbytečné, pokud to nebudeme obývat, prý by se tím utěsněním z toho stala nevětraná místnost.Máme to tak pod novou, laťovanou střechou a na bednění je také položená difuzní folie, takže zatečení nehrozí.

Máme na té rovině pouze položenou vatu a přes ní je difuzní folie, jen k výlezu na komín je to pochozí.

hodnocení

0x

je to úplně jedno, ale varianta B bude jednodušší na bezchybné provedení parozábrany.

hodnocení

0x

kubaru,

Pokud jde o zateteplení, určitě varianta "B" Páč proč vytápět plochu nad kleštinami. Pokud je udělaná folii správně, hlavně ve hřebenu, nemělo by docházek z zafoukání sněhu mezerou na odvětrání mezi foliemi. Pokud ale jste v oblasti, kde hrozí zafujkování, musíte folii dávat jinak. Vid podrobnosti v aplikačním manuálu Juta. Nebojte se oslovit pana Rypla, technika z Juty, který kouknutím do tabulky dle místa Vašeho bydliště navrhne přesný postup umístění folie.

Izolační vata je hydrofibizovaná, troška sněhu či vody jí neublíží.

kubaru007*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi a jak píše pan Milan zkusím se obrátit ještě na pana Rypla.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]