Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace eurooken

Od: alesn odpovědí: 7 změna:

Koupil jsem dům, kde jsou dřevěná eurookna, ale jsou ve stavu kdy je puď nějak repasuju, vyměním za plastová nebo za nový eurookna... Našel jsem si ve svém okolí i firmu, která to dělá, ale nevím, poradí někdo nejlepší cestu s dobrým poměrem cena/životnost/funkčnost, díky...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

I když píšete repasování, ale bude se spíše jednat o zanedbanou údržbu a bude potřeba menší renovace. Špaletová okna se po mnohokrát brousila, tmelila, natírala a byla pořád pěkná. Ta vaše určitě ještě něco vydrží. Určitě pozvat firmu. I kdyby si okna jenom prohlédla a řekla, že jsou tak zničená? -nemůžeme bez fotky posoudit- a je to na výměnu.

hodnocení

1x

Pokud to není jen reklama na uvedenou firmu, klidně můeme vést polemiku, co očekáváte od opravených oken. Jak dlouho jsou stará eurookna? Jaké zasklení. Najděte na rámečku mezi skly informace o zasklení datum atd..

.

doplněno 09.11.15 19:26:

a po doplnění, zdali dřevěná či plastová, taky hlavně řeště, jaké zasklení, zdali nejhorší dvojskla, nebo troj-čtyřskla.

Plast je levnější a bezúdržbové, dřevěná lepená, jsou dražší a musí se ročně (2roky) ošetřovat.

hodnocení

0x

a co Vám brání si je "renovovat" sám? prostě je přebrousíte a natřete...

jaké tam jsou teď skla?

alesn
hodnocení

No sám, do toho bych se radši nepouštěl. Firmu sem si pozval jak ste mi radili nic mě to nestálo a potvrdili mi, že je to na nové okna.. :( takže teď asi budu řešit jestli plastová nebo opět eurookna...

radis

Taky jsem tak dopadl. Pořád jsem doufal, že stará okna zanechám a buď si je přetřu sám nebo si pozvu firmu. Než jsem zjistil, že mi vyjde finančně líp je rovnou vyměnit, protože výměnu renovací jen oddálím. Navíc ty starý okna už nemají moc izolační vlastnosti, takže by se mi nima tak jak tak ztrácelo teplo. Oběhal jsem firmy na výměnu, nechal si udělat kalkulace a nakonec vybral tu, která mi vyšla poměrem cena/kvalita nejlíp. A navíc mi dokázali trefit i stejný barevný odstín jako předchozí okna.

peetrs*

Dobrý den, mám podobný problém. Mohu se zeptat, jaké firmy jsme na výměnu oslovil? Jak dlouho to od zadání zakázky až po montáž oken trvalo?

radis

Měl jsem v užším výběru asi tři firmy. Nakonec jsem se rozhodl pro Vekru, kde mi vyšel ten zmiňovaný poměr nejlíp. Navíc mi byli schopni nejlíp trefit odstín, jak jsem už psal. Taky měli pobočku kousek od nás, takže jsem nemusel zařizovat nic ve vedlejším městě. Trvalo jim to nějak 4 týdny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]