Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Máte, prosím, někdo zkušenosti s tímto tlakovým spínačem? Jakou má hysterezi a rozsah nastavení spouštění a vypnutí? Nikde se o tom nezmiňují, je tu jen max tlak. Spouštěcí tlak se nastavuje tím šroubem se šestihrannou hlavou? Má to odfuk přetlaku po vypnutí? Díky
Díky za info!
Pravda, rozdíl tlaků není zas tak důležité nastavovat.
A musím pochválit pěknou práci, tzv. co dům dal.Tak se mi to líbí. Využít to, co je po ruce. Za jak dlouho natlakujete tyhle nádoby a na co kompík používáte? Mám ze šroťáku taktéž jeden komp. Danfoss a druhý z ledničky Calex VOE a rád bych je zapojil parlalelně. Ty hadičky a přípojky máte také z Číny z Ebay? A jak často řešíte doplňování oleje do kompresorů? Jaký dáváte? Díky.
- jako základ kompresoru mám originál plech z dvojkompresorové ledničky, do kterého pasují snad všechny druhy kompresorů. takže vždy když se mi do ruky dostane výkonější, tak ho prohodím.
- nádoby to tlakuje cca 3 minuty. vypínám při 10bar a zapínám při 8bar.
- skoro všechny komponenty jsou z ebay, hadice jsem mě doma, hasičáky a kompresory u známých
- používám ho cca 2 roky, za tu dobu jsem postupně vyměnil 3 kompresory (za lepší), jeden tam je ale stále stejný a pořád bez problémů. Olej jsem zatím nedoplňoval.
- kompresor používám na všechno, nyní nejvíc na hřebikovačku. Už na stavbě nastřílel přes 20tis hřebíků při spotřebě 4l na výstřel a super.
spíš než doplňování oleje, je problém skondenzací vody.
budu muset do nádrží doplnit odkalovací ventilky.
Paráda! Radost pohledět!
Ještě by mě, prosím Vás, zajímalo, kde máte zpětný ventil? Předpokládám, že kvůli odlehčovacímu ventilu tam být musí.
Tak už mám skoro všechny komponenty objednané! Psal jste ale, že ještě budete muset vyřešit kondenzaci vzduchu v nádrži - odkalovacím vetilem. Jak ho tam budete přidělávat a který? Také o tom uvažuji. Napadlo mě ho buď připájet nebo přivařit. U vaření mám trochu obavu z následného pnutí. U pájky si zase nejsem jist její pevností. Jak to tedy co nejlépe provést?
Toto je asi ten nejběžnější čínský tlakový spínač, hojně k vidění na levných kompresorech, většinou se 24 a 50 l vzdušníkem. Odlehčovací ventil (tzv odfuk) to má. Funkčne jsou celkem spolehlivé, hystereze bývá tak 2-3bar. Seřizovat se to dá, bohužel to nemá možnost nastavit zvlášť spínací a zvlášť vypínací tlak. Ale za ty prachy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.