Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalý pobyt-odhlášení kamarádky

Od: mlcochova odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

vyhověla jsem kamarádce a v nouzi jsem ji nabídla bydlení u mne.Nemáme mezi sebou žádnou smlouvu, přispívá mi na nájem a dovolila jsem aby si zde zapsala i trvalý pobyt.

Nyní se situace ale změnila, chci aby se odstěhovala, odhlásila se z trvalého pobytu a ona se zdráhá.

Jak a co mám udělat, aby se odstěhovala a odhlásila z trvalého pobytu.

Moc děkuji za radu!

Eva

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, to skutečné vystěhování je věcí dohody a Vaši snahy. Musíte jí to říci tvrdě.

Pokud se to podaří, tak potom zajdete na radnici a požádáte o zrušení trv. pobytu oné osoby (pokud se sama nepřihlásí jinde). Tím vyvoláte správní řízení a po nějaké době se to zrušení snad uskuteční. Nevím, jestli je to všude, ale je (bylo) nutné i svědectví dvou svědků, že osoba, které má být pobyt zrušen už tam skutečně nebydlí. Takže, nejdříve ji vystěhovat a potom na radnici. Zdravím!

doplněno 05.11.15 15:48:

peterl - co je to odhlašovací lístek? Máte to vyzkoušené? V kterém roce?

peterl
hodnocení

0x

V případě že jste majitelkou bytu není nic lehčího, zajděte na úřad a vyžádejte si odhlašovací lístek. Úřad Vám musí vyhovět s odhlášením.

haninka*
hodnocení

0x

Na obecní úřad, odd. evidence obyvatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]