Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vyhověla jsem kamarádce a v nouzi jsem ji nabídla bydlení u mne.Nemáme mezi sebou žádnou smlouvu, přispívá mi na nájem a dovolila jsem aby si zde zapsala i trvalý pobyt.
Nyní se situace ale změnila, chci aby se odstěhovala, odhlásila se z trvalého pobytu a ona se zdráhá.
Jak a co mám udělat, aby se odstěhovala a odhlásila z trvalého pobytu.
Moc děkuji za radu!
Eva
Dobrý den, to skutečné vystěhování je věcí dohody a Vaši snahy. Musíte jí to říci tvrdě.
Pokud se to podaří, tak potom zajdete na radnici a požádáte o zrušení trv. pobytu oné osoby (pokud se sama nepřihlásí jinde). Tím vyvoláte správní řízení a po nějaké době se to zrušení snad uskuteční. Nevím, jestli je to všude, ale je (bylo) nutné i svědectví dvou svědků, že osoba, které má být pobyt zrušen už tam skutečně nebydlí. Takže, nejdříve ji vystěhovat a potom na radnici. Zdravím!
doplněno 05.11.15 15:48:peterl - co je to odhlašovací lístek? Máte to vyzkoušené? V kterém roce?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.