Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rámeček plastových oken

Od: zzzlatokopka* odpovědí: 9 změna:

Je u plastových / hliníkových oken nebo dveří mezi skly lepší plastový nebo nerezový rámeček? A proč?

Děkuji :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Lepší je plastový... méně vede teplo

hodnocení

3x

Plastový, páč více izoluje jak nerez.

Pak se nepotí skla. Venkovní tabulka je ochlazována venkovní teplotou, mrazem. Jelikož se dotýká rámečku, ochlazuje i tento rámeček, ten pak chlad přenese i na vnitřní tabulku. Proto se již nesmí používat hliník.

doplněno 05.11.15 06:42:

zzlatokopko, ...ale dřevo je dřevo...

není dřevo jako dřevo. Jakou výhodu má dřevo?

Pokud se bavíme o rámu okna, jednoznačně plast, zasklení trojsklo...

zzzlatokopka*
hodnocení

Děkuji, ten hliník mě zaráží hmmmmmm.

Uvažuji o nových hlavních dveřích do RD a rozhoduji se dřevo, plast, nebo hliník. Teď si mě s tím hliníkem nahlodal, je pravda, že když porovnám stejné dveře plast/hliník, tak ty hliníkové mají horší U, ale zase prý mají lepší stálost, jsem už z těch informaci zničená:((( Na tu moji hlavu je jich vážně moc :-D

Asi tam necham udělat dřevěné, ty maj sice nejhorší U, ale dřevo je dřevo:)

stirecek*

Milan myslel hliníkový meziskelní rámeček. Hliníkové dveře se samozřejmě vyrábí dál, jsou ale dražší než plastové. pokud si najdeš hliníkový profil s přerušeným tepelným mostem, nejlépe s vnitřní výplní, budou ztráty zase nižší. Jinak cenově budou nejlepší ty plastové. Jsou bez problémů. U dřevěných zaplatíš, protože jsou pracnější na výrobu a nevydrží tolik jako plastové. Navíc do měkkého dřeva stačí něčím ťuknout a hned tam máš důlek. Taky se musí udržovat speciálním nátěrem.

doplněno 04.11.15 23:16:

Ono těch profilů jsou mraky, takže se musíte ptát, který vám zakalkulovali. Rozhoduje stavební hloubka, výplň, skla a hlavně peníze :)

třeba

vokno-plastova-okna.cz/...

zzzlatokopka*
hodnocení

Já chápu který rámečem myslel:)

Takže u těch dveží je tepelný most přerušený, a také budou asi lepší s plastovým rámečkem, že?

Plastové jsem nechala nacenit a jen dveře cca 25tis, hliníkové 27tis, tam už moc rozdíl není. Ty dřevěné jsou o dost cenou výš cca 35tis.

rv*

A to jsou ještě dveře plechové s izolací

Rámeček je jen na dolní straně okna?

zzzlatokopka*
hodnocení

Já ho mám dokola, dole je ta lišta, ale ta je pod oknem.

Myslíš okapnici?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]