Nejste přihlášen/a.
Je u plastových / hliníkových oken nebo dveří mezi skly lepší plastový nebo nerezový rámeček? A proč?
Děkuji ![]()
Plastový, páč více izoluje jak nerez.
Pak se nepotí skla. Venkovní tabulka je ochlazována venkovní teplotou, mrazem. Jelikož se dotýká rámečku, ochlazuje i tento rámeček, ten pak chlad přenese i na vnitřní tabulku. Proto se již nesmí používat hliník.
zzlatokopko, ...ale dřevo je dřevo...
není dřevo jako dřevo. Jakou výhodu má dřevo?
Pokud se bavíme o rámu okna, jednoznačně plast, zasklení trojsklo...
Děkuji, ten hliník mě zaráží hmmmmmm.
Uvažuji o nových hlavních dveřích do RD a rozhoduji se dřevo, plast, nebo hliník. Teď si mě s tím hliníkem nahlodal, je pravda, že když porovnám stejné dveře plast/hliník, tak ty hliníkové mají horší U, ale zase prý mají lepší stálost, jsem už z těch informaci zničená
(( Na tu moji hlavu je jich vážně moc ![]()
Asi tam necham udělat dřevěné, ty maj sice nejhorší U, ale dřevo je dřevo![]()
Milan myslel hliníkový meziskelní rámeček. Hliníkové dveře se samozřejmě vyrábí dál, jsou ale dražší než plastové. pokud si najdeš hliníkový profil s přerušeným tepelným mostem, nejlépe s vnitřní výplní, budou ztráty zase nižší. Jinak cenově budou nejlepší ty plastové. Jsou bez problémů. U dřevěných zaplatíš, protože jsou pracnější na výrobu a nevydrží tolik jako plastové. Navíc do měkkého dřeva stačí něčím ťuknout a hned tam máš důlek. Taky se musí udržovat speciálním nátěrem.
Ono těch profilů jsou mraky, takže se musíte ptát, který vám zakalkulovali. Rozhoduje stavební hloubka, výplň, skla a hlavně peníze ![]()
třeba
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.