Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení vestavěných spotřebičů

Od: ondra* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den(sem tu zas)
Chci se zeptat,jak máte připojeny vestavné spotrebice v kuchyni.(varna deska,trouba)
Mám na zdi petipolovou svorkovnici kam dojde zapojit deska.Tak premyslim kam připojit troubu.Jestli do té samé svorkovnice na volnou fázi,nebo udělat ještě jednu takovou svorkovnici vedle na připojení trouby.
Díky za odpovedi popřípadě i nějaké fotky :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zzzlatokopka*
hodnocení

0x

Toto má prý připojovat odborník:)

Já mám troubu na 230 tak ji manžel udělal koncovku a ta se dá do běžné zásuvky, má samostatný jistič. Desku máme na prudko do krabice.

ondra*
hodnocení

Sak já su odborník :D
Takže troubu máte klasika do zasuvky.
To by šlo :)

dusger*
hodnocení

0x

Varné desce většinou stačí dvě fáze, třetí se používá na troubu. Je to vyzkoušené řešení, při intenzivním vaření v troubě i na plotně je síť zatěžovaná rovnoměrně. Klidně použij svorkovnici za sporákem, nebo si i udělej extra zásuvku, ale pro ni najdi tu volnou fázi. Obě možnosti jsou možné, vyber jednodušší variantu.

ondra*
hodnocení

Nevim jestli do krytu svorkovnice dostanu ještě kabel od trouby.Ale taky je to řešení.

hodnocení

0x

Ondro, když jseš odborník, tak proč tak amatérská otázka? Polož ji jak odborník a dostaneš odbornou odpověď.

doplněno 17.11.15 01:10:

Tak se omlouvám, nepochopil jsem to. Vývody musí být dva. V současné době bývá deska 3fázová a trouba 1fázová. Vše na samostatný jistič. To je současný standard, ale je nutné to posuzovat z hlediska stávající elektroinstalace, takže přesná odpověď bez odborného popisu není možná.

ondra*
hodnocení

Amaterskà proto že se v tomhle odvětví elektro moc nepohybuji .Tudíž nevim jaké jsou možnosti.Tak jsem se chtěl jen poptat co a jak.
Toť celé
A navíc tam byl smajlík :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]