Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provizorní oprava vany

Od: m86m® odpovědí: 9 změna:

Ahoj rádci, poradil by mi někdo nějakou barvu kterou bych mohl zpomalit zkázonosnou rez v jednom jediném bodě na vaně? (viz foto) brzy to bude skrz. Výměna vany nyní nepřichází bohužel v úvahu, to by bylo na vybourání jádra. Děkuji za pomoc

Provizorní oprava vany

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dá se k tomu místu dostat z druhé strany? Vybrat na zdravý plech, ošetřit obvod díry, podlepit plechem nebo zalaminovat a veškeré povrchové úpravy dávat na zdravý podklad. Vyzkoušené to nemám, na věčné časy to nebude, ale takhle bych to zkusil já. Jestli je to z druhé strany nepřístupné, potom to bude problém. V každém případě je to oprava z nouze...

hodnocení

0x

logicky.cz/...

doplněno 04.11.15 16:10:

další varianty - google.cz/...

levnější varianta klasik.amuzo.cz/...

hodnocení

Děkuji za odkaz bohužel toto nelze nanést na rez, zbrousit to nemohu vypadá to že je to už zarezlé hodně. Vím že existují nějaké barvy které se nanášejí na rez ale nevím zda to může příjít do vany...

Obrousit to musíš! Pokud tam necháš rez, tak se to bude stále zvětšovat.

Ještě to můžeš po obroušení vyplnit polyesterovým tmelem a pak přetřít to opravnou barvou.

A pokud ani toto nechceš udělat, tak pak si to přelep průhlednou izolepou, ať vidíš jak ta rez narůstá.

asd1

Brousit ne, to akorát projede skrz!

asd1

Tohle už je skrz, barva zvenku to nezachrání. Zkusit třeba Hammerite nebo něco podobného přímo na rez, ale je loterie jak dlouho to vydrží... Může sáknout za vanu a dělat tam problémy když si toho nevšimnete.

Vyříznout, vyvařit, zabrousit a pak tu opravu smaltu (pokud to je plechová)

hodnocení

je stará ještě původní, vím že to ničím nezachráním, jen sháním řešení jak to zpomalit alespoň o rok ideálně o dva, momentálně není rozpočet ale později by připadalo v úvahu namontovat sprchový kout (novou vanu tam nedostanu)

tiffany*
hodnocení

0x

Jen mimochodem, to vypadá jako poškození úderem, protože kdyby to bylo stářím, tak by to rezavění vypadalo jinak, skvrny by byly drobnější bylo by jich mnohem více. Já mám zkušenosti s lakem Ceys a drží opravdu velmi dobře, rez jsem vzala šmirglem a přelakovala, lak se musí ale často obnovovat, protože rez opravdu "nespí" :). Bohužel mi připadá, že Vaše vana je spíš proděravělá, takže nejdříve bych to důkladně prozkoumala, případné škody vodou by se odstraňovaly obtížně ! Pak by to ale chtělo opravu podle první odpovědi.

joudic*
hodnocení

0x

rozkem smirkoveho papiru lehce vybrousit, odmastit a toto nejlevnejsi-barvy-laky.cz/... mam tak vanu opravenou a jsem nadmiru spokojen, uz to drzi 2 roky. Opravil jsem tim i deravy kastrol co maji slepice na vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]