Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
na praxi mi dovolili vyrobit si nůž z nepoužíaného listu pily. Už sem nůž vyříznul udělal jsem ostří a teď nastal čas udělat rukojeť... Budu to dělat ze skládání dřeva a mosazného plíšku ale nevím jaké lepidlo bych měl použít... Herkules nebo chemopren se mi zdá jako moc slabá lepidla tak poraďtě prosím něco laciného a funkčního
Děkuji
Dvousložkové lepidlo za pár korun seženete - přes rukojeť proveďte po zatvrdnutí díru vrtákem a zajistěte mosazným nýtem. Mám takový nůž cca 30 let se vzpomínkou na mladické aktivity
Jako vrstvit na sebe dřevo a Ms na střídačku? Na Chemoprén rovnou zapomeňte, Herkules není slabé lepidlo, ale nesavé materiály moc nelepí, na samotné dřevo by byl ideální, na kov je k ničemu. Viděl bych to na nějaký dvousložkový epoxid, v práci používáme Loctite 3430, ale problém je cena (cca 340 Kč) a pak mám taky zkušenost, že neztvrdne úplně, což v tomto případě není ideální, chtělo by to něco, co vytvrdí na 100%, s klidem bych se vrátil o 30 let zpět k osvědčenému Epoxy CHS 1200.
Ano to mi řikal i mistr že by byl dobrý Epoxy
Tady je video které mě inspirovalo... Nebudu ale dávat kůži ale jen -mosaz-dřevo-mosaz-dřevo- přičemž se chci snažit udělat podobný tvar jako je na videu
hezké videjko, hezká práce..,budeš-li někdy potřebovat jelení paroh, napiš..., také velmi hodnotný materiál, dávám bodíček..
já to kdysy dělal za pomoci silnější kůže a slabého mosazného plechu,nastřihal sem to na patřičné čtverečky ty zespoda nastřídačku navlíkl na budoucí rukojet dole sem měl navařenej závit ze šroubu a tu kůži sem si stáhnul přez podložku a matku poté si za pomoci brusky ,pilníku a smirku vymodeloval rukojet a jako koncovku sem opět použil mosaz do které sem udělal závit a vybrousil do takové skoro kuličky po vybroušení sem jí brusnou pastou přeleštil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.