Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Páchne voda z bojleru Tatramat 80l

Od: amigro* odpovědí: 4 změna:

Zdravím! Voda, po průchodu bojlerem páchne po sirovodíku. Jde o bojler Tatramat 80l, instalovaný v květnu 2012. Bereme vodu z vrtu. Přímo z vrtu je voda OK, ale když se ohřeje v bojleru, tak páchne. Pokud se voda ohřeje ve varné konvici je Ok.

Díky za pomoc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud máte v bojleru ochrannou anodu, tak ji vyndejte.

Sice bojler bez anody dříve prorezne, ale zápach by měl zmizet.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Od zápachu to asi nepomůže, ale pro napití, se dá po použití teplé vody odpuštěním studené tu zavánějící vodu vypláchnout z ramínka a tělesa baterie. Dá se to tím dost ovlivnit. Až tak, že to používám a kohoutkovou vodu piju. A stejně nějak uvažuji o přivedení samostatné studené ke dřezu. Nějak z před baterie ze studené. Co vy na to kolegové?

doplněno 04.11.15 23:23:

Ahoj Martine. Nemám rád stojánkové cokoliv. A nějakými nástavky z podbaterie by to asi nebylo nejhezčí. Zatím mi funguje to vyplachování. TUV mi jde ze vzdáleného zdroje. Kámoška si pořídila nějaký filtr za 35 litrů. Jen ta voda bez minerálů chutnala spíš jako destilka. A že v tom filtru byl pěknej humus.

Pokud máte u dřezu stojánkovou baterii s roháčky pod dřezem, potom bude vyvedení studené vody do "samostatného" vývodu poměrně snadné.
Pokud si myslíte, že to je lepší..

petrn*
hodnocení

0x

Nevím, jestli to pomůže, ale mě pomohlo, pokud jsem vodu v bojleru jednou za čas nechal ohřát na maximum. Pak jsem snížil teplotu a zápach se vrátil zase za čas. Případně ji zkuste nechat pořád na těch cca 80 stupňů. Druhou možností je, jak píše kolega výše, vyndat ochrannou anodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]