Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, já bych řekl, že to bude krýt normálně. Nemám vyzkoušený Primalex, ale Latex, který je také ředitelný vodou, drži a kryje dobře. Zdravím!
Já jsem polyš natřel malířskou barvou HET, a je to OK. Proč pracně štukovat, lepidlovat, perlinkovat, brousit.. Proč zbytečně pracovat, když stačí jen natřít!
A kotvit? Proč? Copak je tam sání větru?
Vilíku, zkuste to jednou přebílit na bílo a hned poznáte ten rozdíl. Vymalování je za hodinku, cena určitě menší než lepidlo a štuk.
Klidně může mít strop i modrý
Já se vám divím. Práci na dva půldny včetně štuku dělat nechcete, protože je to jen sklep, a práci s malováním uděláte? Nechte to raději nenatřené, ničemu to nevadí. A jestli si to rozmyslíte, nebudete muset přemýšlet, jak dostat primalex dolů, aby se chytlo lepidlo.
Není nutné kotvit!Kotví se z jiných důvodů !
Pokud jde o sklep a nehrizí poškození stropu čímkoliv, nechal bych to tak!
Taky jsem natíral HETem a není problém. Půjde to i s primalexem. Návod co psal vilík vypadá dobře, ale musí se to umět, jinak to bude vypadat hůř, než když to necháš tak. Takže by to znamenalo náklady navíc za šikovného zedníka, abys, když rozsvítíš, neviděls na stropě vlny. Ve sklepě bych se s tím vůbec nezabýval.
Když vidím, jak vám přibývají všem body, tak si říkám, že moje rada nechat to bez nátěru nebo to udělat pořádně je menšinová. Jenže nechápu, když je to teda ten strop ve sklepě a tazatel se s tím pořádně dělat nechce, proč věnuje tu práci do nátěru, který je zbytečný. Vždyť to nechce ani brousit, naplácá to jen barvou, tak mu na tom nemůže záležet. V takovém případě je ideální koupit pytel štuku za stovku a zkusit to. Naučit se to. Štuk může být klidně křivý, horší než neobroušený schodovitý polyš přetřený barvou to nebude. A jestli nemá peníze na tohle, tím spíš bych nemaloval, protože ten zbylý kýbl barvy může časem použít třeba v kuchyni, nemusí kupovat potom nový.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.