Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nater polystyrenu

Od: imothep® odpovědí: 8 změna:
Zdravim nalepil jsem penou fasadni polystyren na strop ve sklepe a potrebuju nejakou povrchovou upravu.Do perlinky a lepidla se mi moc nechce preci jenom je to sklep.Nasel jsem doma kbelik Primalexu tak jsem myslel ze bych to natrel,ale nevim jestli to vubec chytne.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já bych řekl, že to bude krýt normálně. Nemám vyzkoušený Primalex, ale Latex, který je také ředitelný vodou, drži a kryje dobře. Zdravím!

hodnocení

2x

Já jsem polyš natřel malířskou barvou HET, a je to OK. Proč pracně štukovat, lepidlovat, perlinkovat, brousit.. Proč zbytečně pracovat, když stačí jen natřít!

A kotvit? Proč? Copak je tam sání větru?

doplněno 05.11.15 06:38:

Vilíku, zkuste to jednou přebílit na bílo a hned poznáte ten rozdíl. Vymalování je za hodinku, cena určitě menší než lepidlo a štuk.

Klidně může mít strop i modrý:)

vilik*
hodnocení

0x

Já se vám divím. Práci na dva půldny včetně štuku dělat nechcete, protože je to jen sklep, a práci s malováním uděláte? Nechte to raději nenatřené, ničemu to nevadí. A jestli si to rozmyslíte, nebudete muset přemýšlet, jak dostat primalex dolů, aby se chytlo lepidlo.

hodnocení

Desky jsou jenom nalepene penou a nejsou kotvene do stropu.Tak nevim jestli by to vubec to lepidlo udrzelo a nespadlo to cele,ikdys si myslim ze to drzi jako hrom.Taky tam jsou celkem uskoky a bud bych to musel zbrousit a nebo nevim zda by to vyrovnalo lepidlo.Je to taky otazka financi.jednak lepidlo atd neni zadara.

Není nutné kotvit!Kotví se z jiných důvodů !

Pokud jde o sklep a nehrizí poškození stropu čímkoliv, nechal bych to tak!

vilik*

Ú skoky obrousit, pytel lepidla 150,- a perlina 18 za metr. Pytel štuku 150. Malovat už pak nemusíte. Lepidlo i štuk by mohly vyjít na 10-12 metrů čtverečných. To mi jako drahé moc nepřijde, ale vaše věc.

stirecek*
hodnocení

0x

Taky jsem natíral HETem a není problém. Půjde to i s primalexem. Návod co psal vilík vypadá dobře, ale musí se to umět, jinak to bude vypadat hůř, než když to necháš tak. Takže by to znamenalo náklady navíc za šikovného zedníka, abys, když rozsvítíš, neviděls na stropě vlny. Ve sklepě bych se s tím vůbec nezabýval.

vilik*

Když vidím, jak vám přibývají všem body, tak si říkám, že moje rada nechat to bez nátěru nebo to udělat pořádně je menšinová. Jenže nechápu, když je to teda ten strop ve sklepě a tazatel se s tím pořádně dělat nechce, proč věnuje tu práci do nátěru, který je zbytečný. Vždyť to nechce ani brousit, naplácá to jen barvou, tak mu na tom nemůže záležet. V takovém případě je ideální koupit pytel štuku za stovku a zkusit to. Naučit se to. Štuk může být klidně křivý, horší než neobroušený schodovitý polyš přetřený barvou to nebude. A jestli nemá peníze na tohle, tím spíš bych nemaloval, protože ten zbylý kýbl barvy může časem použít třeba v kuchyni, nemusí kupovat potom nový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]