Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci si koupit peřinu a protože spím v nevytápěné místnosti tak váhám mezi 80% a 90% prachového peří. Nevíte někdo ze zkušenosti, jestli je nějak více poznat ten rozdíl 10%? Je mi jasné, že ta peřina bude lehčí, ale na tom mi nějak nezáleží, jen na tepepelné pohodě.
Myslím, že těch pár procent to nevytrhne. My máme péřové prošívané deky z Ikea, mají totiž větší rozměr 150 x 200 a nefouká pod deku. Mám z Ikea v těchto rozměrech i flanelové povlečení a spávali jsme tak léta v nevytápěné ložnici v RD. Nyní máme prvně na zimu ÚT a v ložnici stejně netopím a ani nemám flanelové povlečení, jen ty péřové prošívané deky.
Jste veliký? Máte dlouhé nohy? Když je skrčíte, fouká vám všudyma? Já jo a proto mám peřinu 2x2m z IKEA. Neřešila jsem procenta peří, měla jsem za to, že to je 100%. Co 2. rok ji dávám do čistírny vyprat ve vodě. Svoji peřinu miluji a Dorka se mnou souhlasí.
Jen musíte mít nebo koupit cíchy 2x2m.
Uško, jojo, prachové peří. Mám ji už snad 10 let. Výrobce Čína. IKEA si pohlídala kvalitu. Prostěradlo z Indie, cíchy z celé Asie a postel z Jeseníku.
Kdo máte peřiny u IKEY, víte určitě, že máte náplň z prachového peří? Peří jako náplň máte, ale prachové? To byste se nedoplatili. Já v IKEY na takové peřiny nenarazila, což netvrdím, že neexistují.
K dotazu - u peřiny to neřešte, nepoznáte rozdíl, u spacáku jedině 90%, je to maximum neboť 10% tvoří látka.
Je pravda, že nemám z Ikea 100% prachové peří, ale je možnost výběru s různým % prachového peří na výběr. Ty s prachovým peřím mám ještě od babičky, několikrát čištěné a dávané do nového sypku, ale s tou užší mírou. Ale možná ještě pouvažuju na předělání. Ty jsou fakt lehoučké a teploučké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.