Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odolnost obložkových zárubní nebo radši kov?

Od: asda odpovědí: 7 změna:

Budu doma vyměňovat několik dveří, do toho rekonstruovat koupelnu. Přemýšlím jaké zárubně dát? Vydrží obložkové v koupelně? Jak jsou odolné při občasném nechtěném praštění dveřma nebo praštění větrem? Nebude lepší klasika, kovové? Děti taky určitě něco omlátí.

Dají se někde sehnat obložkové ze dřeva, ne dřevotřísky, byly by takové futra odolnější?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

datlik
hodnocení

0x
Zdravím, no určité se nechají vyrobit na zakázku, to není problém, ale musíte si však při platit,záleží také z jakého dřeva atd. Např ztvrdeho vás přežijí a vaše děti také. A ten rozdíl od kovových pozná kazdy. Odolné jsou téměř stejně, a mají dokonce těsnění, takže žádné bouchani
asda
hodnocení

tak těsnění můžu nalepit i do kovových futer, nebo v tom bude nějaký rozdíl?

zwiki*
hodnocení

0x

Při rekonstrukci bytu a koupelny/panelák/ jsem si nechal kovové zárubně vyřezat z betonu a nechal vyvložkovat.Mám čtyři roky a jsou bez závad.

hodnocení

0x

Pokud budete kupovat obložkové dveře, vyhněte se těm do 3000,- a méně... Můžete klidně koupit OBLOŽKY KOVOVÝCH ZÁRUBNí - nemusíte bourat.

Mám dveře sapelli - životní chyba. NIKDY NEKUPUJTE FOLIOVANÉ DVEŘE A OBLOŽKY!

doplněno 08.12.15 07:30:

@sunset - asi nemáte foliované dveře... já tu už jednou dávál foto dveří po 5ti letech v RD. Z bílé barvy je žlutá, flekatá - bez vlivu slunce nebo chemie. Nadsvětlík dělaný na míru je stále bílý.

Panty nám ve dvou místnostech stále padají - už to nejde přitáhnout. Budu muset kupovat jiné...nebo hoblovat dveře.

Zřejmě jste neměl foliované dveře za 2250,- - to je to, co píšu. Levné obložky a dveře s folií.

asda

Já mám futra původní ještě cca 80 let staré - ze dřeva, vypadají jako obložkové, pod obložkami jsou ještě navíc schovány trámky.

Na sapeli jsem slyšel že jsou spíš drahé a hodně papírové.

sunset*

jmlc: Mám doma Sapeli a musím se jich zastat - jednak na 13 dveří udělali dobrou cenu, druhak servis byl doslova na jedničku, všechno akorát, vždycky přesná dohoda, montéři na minutu přesný, šikovný, uklidili, za dva týdny se sami ozvali a přijeli doladit závěsy a detaily. Nebyl ani problém s autoposuvy. Zkrátka nejlepší servis ze všech firem celé stavby a to jsem hodně kritický zákazník.

Máme sapdecor oliva, dekor i futra drží jako prase. Na dveře mi spadl větší koupelnový žebřík topení - horní ostrou hranou na dveře. Na dveřích bílej vryp 4 cm, ovšem ten byl z barvy toho žebříku! Dveře jsou po očištění netknuté...

hodnocení

0x

obložka je laminová nebo tzv. kašírovaná a ta je měkčí a není tak tvrdá (něco jako fólie). Laminátová je více doporučovaná, o něco nákladnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]