Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit flek na koberci z vlny

Od: les odpovědí: 8 změna:

Podařilo se mi na koberec (materiál by měl být vlna) vysypat rez ze šroubu. Prášek jsem vyluxoval a pak vymyl mokrým hadříkem, ale flek jsem spíše rozetřel a zvětšil, než vyčistil. Na vlněný koberec údajně nesmí být použita při čištění voda ani chemie, nedokážu si tedy představit, jak se čistí. Máte s tím prosím zkušenosti?

(Bohužel na fotografii není vidět, fotka velmi zkresluje a hází stíny, ale věřte, že když stojíte v místnosti, tak upoutá pozornost, v reálu je flek viděn krásně.)

Jak vyčistit flek na koberci z vlny
Jak vyčistit flek na koberci z vlny #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já mám zkušenost,že na rez je výborný Cilit bang v rozprašovači, co je na rez a vodní kámen do koupelny, nastříkám na oblečení a za chvíli je to pryč.

doplněno 04.11.15 00:12:

Trocha vody, ani chemie v malém množství koberci neuškodí, když po použití vytřete místo do sucha čistým hadříkem.

bruno*
hodnocení

0x

Já myslím, že problém odstraní jen hloubkové čištění s odsáváním vody. Saponáty a voda vlně určitě neuškodí.

hodnocení

0x

Les, co rameno? Uvažoval jste o ortopedovi? ;) Koberec nehezky zdeformujete kolečky židle. Nebylo by lepší, zauvažovat nad něčím, co na koberec položíte? Nějakou předložku nebo speciální průsvitnou folii pod kancelářskou židli. Dvě mouchy. . .?

les
hodnocení

Ano, k ortopedovi půjdu, ale dnes jsem četl o nadužívání péče zpravy.aktualne.cz/... tak mám trochu výčitky.

Koberec už mám samozřejmě řádně vyježděný *zed* a to jsem kupoval speciální protikolečkový koberec s ohledem na vyjíždění kancelářskou židlí, výrobce měl dokonce na výrobku speciální ikonku kolečka. A samozřejmě uběhl měsíc a místo u stolu bylo vyježděné. Nicméně s tím už nic nenadělám. Podložky znám, ale to už bych se cítil fakt jako v kanceláři a byla by mi i zima na nohy. Přece jen je to doma. Tak jsem jí zavrhl.

sul
hodnocení

0x

Tedy že se na rez používala jetelová sůl, kyselina saliciová, na kámen i na prostěradla to vím. Jedině zkusit na vzorku.

doplněno 04.11.15 17:11:

Já to nikdy nedělal, otce se již nezeptám. Ano jsou to nějak jedovaté krystalky. Kdysi to v drogerii zaměnili za kyselinu citrónovou a tak to drogerie nesmí prodávat. Ovšem na rez asi jedinečná věc a nepoškodí tkaninu na rozdíl od kyseliny solné. Tady něco je.

vycistito.cz/...

drhoffmann.cz/...

doplněno 04.11.15 17:17:

Osobní odběr v Praze

nejlevnejsi-barvy-laky.cz/...

doplněno 04.11.15 17:41:

Nebo Brno

fichema.cz/...

les
hodnocení

A jde to koupit v drogerii? Co s tím pak přesně udělám? Jsou asi v pevném skupenství (krystalky), čili je rozmočím v nádobce, naliju na hadřík a hadříkem začnu třít koberec? Omlouvám se, ale potřebuji polopatický postup :(

Musíte ale dát bacha, abyste si nerozšmrdlil smyčky v koberci. Může se stát, že si vyrobíte kus filcu. :-D Nakouknět do koberců a kupte nějakou hezkou předložku, kobereček.

doplněno 06.11.15 07:21:

bytema.cz/...

Myslela jsem něco takového. Obchody jsou plné kulatých, hranatých, více nebo méně barevných, drahých i levnějších.

les
hodnocení

Tak jsem koupil marseillské mýdlo na skvrny, co mi poradili v obchodě, a teď mám místo prapůvodní skvrnky 0,5x0,5 cm velkou skvrnu o ploše 11x9 cm.

Prakticky zničený koberec *zed* Nevím, jestli nezavolat raději firmu, které mají takové velké průmyslové čističe koberců, problém ale je, že by se nemusel dostat na místo, skvrna je mezi stolem a knihovnou, kde je místo jen na tu židli. A také těžko předvídat, jak to dopadne. Nemáte někdo s tím zkušenost?

Jak vyčistit flek na koberci z vlny #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]