Nejste přihlášen/a.
Podařilo se mi na koberec (materiál by měl být vlna) vysypat rez ze šroubu. Prášek jsem vyluxoval a pak vymyl mokrým hadříkem, ale flek jsem spíše rozetřel a zvětšil, než vyčistil. Na vlněný koberec údajně nesmí být použita při čištění voda ani chemie, nedokážu si tedy představit, jak se čistí. Máte s tím prosím zkušenosti?
(Bohužel na fotografii není vidět, fotka velmi zkresluje a hází stíny, ale věřte, že když stojíte v místnosti, tak upoutá pozornost, v reálu je flek viděn krásně.)
Les, co rameno? Uvažoval jste o ortopedovi? Koberec nehezky zdeformujete kolečky židle. Nebylo by lepší, zauvažovat nad něčím, co na koberec položíte? Nějakou předložku nebo speciální průsvitnou folii pod kancelářskou židli. Dvě mouchy. . .?
Ano, k ortopedovi půjdu, ale dnes jsem četl o nadužívání péče zpravy.aktualne.cz/... tak mám trochu výčitky.
Koberec už mám samozřejmě řádně vyježděný a to jsem kupoval speciální protikolečkový koberec s ohledem na vyjíždění kancelářskou židlí, výrobce měl dokonce na výrobku speciální ikonku kolečka. A samozřejmě uběhl měsíc a místo u stolu bylo vyježděné. Nicméně s tím už nic nenadělám. Podložky znám, ale to už bych se cítil fakt jako v kanceláři a byla by mi i zima na nohy. Přece jen je to doma. Tak jsem jí zavrhl.
Tedy že se na rez používala jetelová sůl, kyselina saliciová, na kámen i na prostěradla to vím. Jedině zkusit na vzorku.
Já to nikdy nedělal, otce se již nezeptám. Ano jsou to nějak jedovaté krystalky. Kdysi to v drogerii zaměnili za kyselinu citrónovou a tak to drogerie nesmí prodávat. Ovšem na rez asi jedinečná věc a nepoškodí tkaninu na rozdíl od kyseliny solné. Tady něco je.
Osobní odběr v Praze
Nebo Brno
A jde to koupit v drogerii? Co s tím pak přesně udělám? Jsou asi v pevném skupenství (krystalky), čili je rozmočím v nádobce, naliju na hadřík a hadříkem začnu třít koberec? Omlouvám se, ale potřebuji polopatický postup
Musíte ale dát bacha, abyste si nerozšmrdlil smyčky v koberci. Může se stát, že si vyrobíte kus filcu. Nakouknět do koberců a kupte nějakou hezkou předložku, kobereček.
Myslela jsem něco takového. Obchody jsou plné kulatých, hranatých, více nebo méně barevných, drahých i levnějších.
Tak jsem koupil marseillské mýdlo na skvrny, co mi poradili v obchodě, a teď mám místo prapůvodní skvrnky 0,5x0,5 cm velkou skvrnu o ploše 11x9 cm.
Prakticky zničený koberec Nevím, jestli nezavolat raději firmu, které mají takové velké průmyslové čističe koberců, problém ale je, že by se nemusel dostat na místo, skvrna je mezi stolem a knihovnou, kde je místo jen na tu židli. A také těžko předvídat, jak to dopadne. Nemáte někdo s tím zkušenost?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.