Nejste přihlášen/a.
Dala jsem do myčky teflonovou pánev, která má ucho nejspíš z hliníku, dostalo to takový škaredý našedlý nádech a nejde to ničím umýt. Nevíte někdo jak to dostat pryč?
Předem děkuji za rady
Jak již bylo uvedeno v předchozím příspěvku, hliník, ale i jiné kovy (cín, zinek) se v alkalickém roztoku prášku do myčky rozpouštějí. Ve Vašem případě se zřejmě nejednalo o čistý hliník, ale o slitinu, pravděpodobně silumín. Hliník se tedy s povrchu rozpustil a křemík zůstal a vytvořil onen nepěkný povrch. Jediná možnost, mne známá, je věc mechanicky vyleštit. Nejdříve smirek o zrnu cca 400 - 560 a pak brusnou pastou, např. silichrom a pod.
Vím o čem píšete a zrovna dneska jsem nad tím přemýšlela, ještě než jsem četla vaši otázku, protože to samé se mi stalo. A schválně jsem se šla podívat na internet, zdali výrobce doporučuje mytí v myčce, protože jsem si nebyla jistá, jestli jsem neudělala chybu já. A v návodu je napsáno, že prý je to VHODNÉ do myčky. Takže výrobce lže. Ale co s tím naděláme? To bychom se všichni museli spojit a naházet jim tyhle všechny takto pokažené výrobky někam před dveře. Kdybychom to udělali všichni z této republiky, byla by z toho za jeden den obrovská pyramida, protože se to stane úplně každému. Pokud se Vám to podaří nějak vrátit do původního stavu, už to v myčce nemyjte. Já osobně jsem se s tím smířila. Co mám dělat, lepší stejně neexistuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.