Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

4 násobná spotřeba plynu

Od: lamka* odpovědí: 17 změna:
Dobry den.mam dotaz jestli nemate nekdo zkusenost.
Plyn.Lonsaka spotreba 4200kWh-preplatek.na plyn varime ne denne,topime nejsme narocni a ohrivame vodu kazdy rok tak nejak stejne +-.letos se tesime na rocni fakturu ze zase neco trochu vrati.po otevreni obalky me malem trefilo.18000 nedoplatek!je to mozne?spotreba 18500kWh?nejaky nazor

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

3x

Proto si píšu stav plynoměru,elektroměru i vodoměru každý týden. Když se mi nechce tak aspoň jednou za tři neděle. Už se mi to vyplatilo.

zzzlatokopka*

Také vždy k prvnímu elektroměr fotíme.

zzzlatokopka*
hodnocení

0x

Moc to nechápu:(

Vy máte 4 násobnou spotřebu než předchozí roky? Jestli jo, tak doporučuji sepsat reklamaci a požádat je o pozdržení nutnosti zaslat doplatek.

hodnocení

0x

Můžu mít jenom názor, je to strašně moc. Uvidíte co poradí ostatní, ale zřejmě nějaká chyba. Určitě bych šla osobně přímo k nim, a požádala o vysvětlení. Jestli máte schované faktury z minulých let, což já teda mám, tak dát k porovnání. To bych asi ani nespala a hned ráno bych tam letěla. To přece není možné tak vysoký schodek ve spotřebě.

lamka*
hodnocení

Chapete dobre.sme vytapeli bytovku
zzzlatokopka*

Podejte hned tu reklamaci, hlavně písemnou formou.

x®
hodnocení

0x

Nedošlo u vás ke změně termínu odečtu? Odečet plynu býval vždy koncem prosince a vyúčtování pak bylo za leden až prosinec příslušného roku. Najednou začali provádět odečty plynu společně s odečtem elektřiny. Pak je možné, že loňská spotřeba 4 200 kWh nebyla za celý rok, ale pouze za část roku. Spotřeba 18 500 kWh pak bude za celý rok. Není to zas tak vysoká spotřeba, jestliže topíte plynem, přibližně to odpovídá spotřebě 1 800 metrů krychlových za rok. 4 200 kWh by odpovídalo asi 400 m3, a to by byla velmi malá spotřeba.

lamka*
hodnocení

Spotreba byla opravdu za celi rok.a jak sem koukal tak to co jsme projeli za lonsky celi rok tak to mame letos za 2 mesice.mam obe faktury schovane.uz sem je porovnaval asi 100× .

72mona3*
hodnocení

0x
Reklamace je možná, ale téměř jistě s nulovým výsledkem. Protože pokud plyn "protekl" plynoměrem, platit to prostě musíte. I nám se již stalo, přestože každý rok máme přeplatky, že jsme museli 8 tisíc doplácet (to bylo loni a velmi mírná zima). Jeden známý "všechnovímvšechnoznám" říkal, že výkyvy mohou vznikat při spalování různých kvalit plynu. Pokud je kvalitní méně, je třeba ho spálit mnohem více a naopak. Bohužel to, co k nám přichází potrubím ovlivnit nemůžeme a bohužel ani nelze dokázat ona kvalita. :( Tohle je jen moje zkušenost. Mona
kralikar*

Také jsme před 2-mi lety zde naporadně řešili něco podobného , každý rok spotřeba 20 000 Kč ( vytápění domu ,ohřev vody a vaření ) a najednou nám přišel nedoplatek 17 000 Kč. Nejdříve jsmesi mysleli , že je vadný plynoměr , ale nic tomu nenasvědčovalo ( bez odběru se netočil či jinak nehýbal ) a nakonec jsme zjistili , že Nám odešla řídící jednotka u kotle a kotel pouštěl ven plyn. Nejdříve zkontrolujte zda nemáte nějakou poruchu na kotli. S reklamací plynoměru si myslím že nemá nikdo šanci uspět i kdyby to bylo oprávněné , oni si to umí zařídit a ještě zbytečně zaplatíte za odvoz a testování.

lamka*
hodnocení

No koukam zadna povzbudiva zprava.kotel mel pred 4 mesici revizy.vse v poradku.dnes sem to pocital a za 11 dni 50m3 to je sakra hodne
doktpr365*

Tak já mám za týden 19m3,minulý 23m3. Bydlím v bytě 4+1 a topíme na 22- 23°C.

Za rok jsem měl 920 m3

majsterjoe*

Kotel může být v pořádku, problém může být v hodinách, nebo někde na vedení.

kralikar*

My teď spotřeba se vším všudy (topení , ohřev vody a vaření ) 3 m3 deně a to je barák 140 m2 , topení nastavené na automatiku , ráno v 6 natopí na 21 , poté to přes den nechá a zase večer na 21,5.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj Lamko.

Bez měsíčních odpočtů všech odebíraných médií to opravdu nepůjde. Kdyby jste to dělali už loni(případně už dříve), tak každý měsíc máte co porovnávat a včas podchytit nějakou případnou anomálii. Několik kámošů jsem k tomuhle postupu zlanařil a teď si to, že si to dělají libují. Někdo by namitl, že každá zima není stejná, ale když se zaznamená nějaká větší odchylka od ,,normálu,, , dá se to zachytit včas. A včas nějak řešit. Po vyučtování s fakturou v ruce, je to poněkud pozdě.

hodnocení

0x

Spotřeba 18500kWh mi přijde normální. Alespoň já mám spotřebu za rok 18045kWh. Topení dům zast. plocha 110m2 + patro podkrovní + vytápěná garáž 56m2 + vaření + teplá voda. Topím na 23,5 st.

lamka*
hodnocení

Jeste abych upresnil byt 2+1 80m2 zatepleno plastova okna.varime obden,topime jen rano a k veceru na 22,5 a koupeme samozdrejme denne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]