Nejste přihlášen/a.
Potřebuji sama a co nejlevněji renovovat umakartové jádro. Velmi pozorně jsem si přečetla všechny rady a zakoupila lino. Když jsem ale odmontovala těsnící lištu kolem vany, zjistila jsem, že umakart končí kus od vany a vana není nijak utěsněná - co s tím?
kdysi jsem to jako provizorní vylepšení také dělal lepil jsem to myslím chemoprenem. Pozor aby snad to lino nebylo z něčeho k čemu se chemopren nehodí chemopren.cz/...
Ta lišta, když se vrátí, to nepůjde? Nevím neznám detailní konstrukce paneláků. Mě to tenkrát vyšlo tak, že po nalepení lina které bylo asi tam 5 mm silné tam zůstala malá spára kterou jsem vyplnil silikonem. Pokud je větší napadá mě použít vhodný těsnící profil třeba něco co je ke kuchyním, ovšem vybírat jen z tech které jsou v jednom kuse kooplast.cz/...
Nebo použít profil který se používá k obkladům.
Ta lišta není těsnicí,ale krycí.Vana k umakartové stěně musí být utěsněna buď gumovým těsněním,nebo silikonem-.Ta lišta se přišroubuje přes a ještě se skombinuje se silikonovým tmelem.Postup práce jsem už tu někde uváděl,ale neuškodí ho zopakovat.
Především je nutno dokonale utěsnit vanu ke stěnám.Lze použít pásky z pěnových materiálů.Také lze kolem vany škvíru zapěnit PUR pěnou.Nakonec nanést vrstvičku silikonu a do něj zamačknout a přišroubovat krycí lištu.Stěnu pro lepení mírně zdrsníme-smirkem,nebo jiným způsobem.První vrstvu lepidla ,kontaktní disperzi,naneseme ve slabé vrstvě a necháme trochu zaschnout .
Lepené lino natřeme také a postupně přitlačujeme zdola nahoru .Dbáme na přesné rozměření,přidáme na délce asi 2 mm a lino do prostoru namačkneme.Dvakrát měř,jednou řež.Používáme ostrý nůž a dlouhé pravítko.Po zaschnutí namontujeme baterii a poličky a skříňky,nezapomeneme na elektrická zařízení.
JABRAKA
coje to kus? Pokud je to do 5mm, zatmelí se to těsnícím vodoodpuzujícím silikonem. Ten ale asi doma nemáte.Dá se koupit běžně,ale k tubě je potřeba vytlačovací nástavec.
Díky moc za rady. Mezi vanou a linem je asi 1 cm mezera, takže asi zkusím pěnu a sanitární silikon a přes to lištu,ale ne tu původní , ta byla hliníková s ostrými hranami a při sundavání jsem ji zničila, jak jsem rvala zarezlé šrouby
.
lino jsem neaplikoval, ale mám zkušenosti s koupelnovou tapetou. Po čase se objevily problémy v tom, že jsem tapetu stykoval v rozích koutu vany a tam se zachytává voda, časem se tam žačla dělat plíseň a hlavně odlepovat tapeta. Zeptejte se někde jestli není lepší stykování lina někde na ploše a ne v rozích. Tam zůstává nejvíc vlhkosti, jak sem uvedl, a to vede k poruchám.Pak je to celý doslova na nic. Mira
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.