Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení lina na stěnu

Od: ivavi* odpovědí: 5 změna:

Potřebuji sama a co nejlevněji renovovat umakartové jádro. Velmi pozorně jsem si přečetla všechny rady a zakoupila lino. Když jsem ale odmontovala těsnící lištu kolem vany, zjistila jsem, že umakart končí kus od vany a vana není nijak utěsněná - co s tím?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

kdysi jsem to jako provizorní vylepšení také dělal lepil jsem to myslím chemoprenem. Pozor aby snad to lino nebylo z něčeho k čemu se chemopren nehodí chemopren.cz/...

Ta lišta, když se vrátí, to nepůjde? Nevím neznám detailní konstrukce paneláků. Mě to tenkrát vyšlo tak, že po nalepení lina které bylo asi tam 5 mm silné tam zůstala malá spára kterou jsem vyplnil silikonem. Pokud je větší napadá mě použít vhodný těsnící profil třeba něco co je ke kuchyním, ovšem vybírat jen z tech které jsou v jednom kuse kooplast.cz/...

Nebo použít profil který se používá k obkladům.

jabraka*
hodnocení

2x

Ta lišta není těsnicí,ale krycí.Vana k umakartové stěně musí být utěsněna buď gumovým těsněním,nebo silikonem-.Ta lišta se přišroubuje přes a ještě se skombinuje se silikonovým tmelem.Postup práce jsem už tu někde uváděl,ale neuškodí ho zopakovat.

Především je nutno dokonale utěsnit vanu ke stěnám.Lze použít pásky z pěnových materiálů.Také lze kolem vany škvíru zapěnit PUR pěnou.Nakonec nanést vrstvičku silikonu a do něj zamačknout a přišroubovat krycí lištu.Stěnu pro lepení mírně zdrsníme-smirkem,nebo jiným způsobem.První vrstvu lepidla ,kontaktní disperzi,naneseme ve slabé vrstvě a necháme trochu zaschnout .

Lepené lino natřeme také a postupně přitlačujeme zdola nahoru .Dbáme na přesné rozměření,přidáme na délce asi 2 mm a lino do prostoru namačkneme.Dvakrát měř,jednou řež.Používáme ostrý nůž a dlouhé pravítko.Po zaschnutí namontujeme baterii a poličky a skříňky,nezapomeneme na elektrická zařízení.

JABRAKA

hodnocení

0x

coje to kus? Pokud je to do 5mm, zatmelí se to těsnícím vodoodpuzujícím silikonem. Ten ale asi doma nemáte.Dá se koupit běžně,ale k tubě je potřeba vytlačovací nástavec.

ivavi*
hodnocení

Díky moc za rady:). Mezi vanou a linem je asi 1 cm mezera, takže asi zkusím pěnu a sanitární silikon a přes to lištu,ale ne tu původní , ta byla hliníková s ostrými hranami a při sundavání jsem ji zničila, jak jsem rvala zarezlé šrouby*ee*.

lino jsem neaplikoval, ale mám zkušenosti s koupelnovou tapetou. Po čase se objevily problémy v tom, že jsem tapetu stykoval v rozích koutu vany a tam se zachytává voda, časem se tam žačla dělat plíseň a hlavně odlepovat tapeta. Zeptejte se někde jestli není lepší stykování lina někde na ploše a ne v rozích. Tam zůstává nejvíc vlhkosti, jak sem uvedl, a to vede k poruchám.Pak je to celý doslova na nic. Mira

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]