Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LED žárovka s pohybovým senzorem

Od: smiler odpovědí: 13 změna:

Dobrý den.Nemá někdo vlastní zkušenosti nebo názor na LED žárovky E 27 s pohybovým čidlem?Zajímá mi zda je to funkční jak má abych ji za 14 dni nehodil do poplenice.

Potřebuji jednoduše spínat jen světlo na venkovním schodiští u vstupu do rodiného domu.Ani jsem nevěděl že takové žárovky existují a pokud by to fungovalo zdá se mi to jednoduší než volat elektrikáře a nechat ke stvávajícímu světlu tahat čidlo s kabelem.

Děkuji za rady a názory

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám tři z lidlu asi přez půl roku, nebyl výběr barvy, tak mají nepříjemnou bílou, ale zase je mám jen na osvícení půdy a šatny u dílny. V provozu jsou každý den, zatím bez problému.

figurek*
hodnocení

0x

Ledka a senzor spolu nesouvisí. Věc funguje tak, že v nějaké lampě máte senzor pohybu a tento senzor dokáže rozsvítit onu ledku či žárovku, halogenku nebo pošle signál a spustí někde alarm nebo cokoliv dalšího.

Věc není nijak složitá. Jediný problém je, že ono světlo obvykle nemá vlastní zdroj a musí být trvale pod proudem. Takže jestli světlo na venkovním schodišti má vlastní vypínač, pak není problém. Zapojíte světlo, zapnete vypínač a světlo funguje.

Jestli ale ono vaše vnější světlo vlastní obvod a vlastní vypínač nemá, pak budete muset natáhnout další drát.

ledko.cz/...

Když může být v led zarovce WiFi nebo jiné věci nevím proč by v ní nemohl být zabudovaný senzor pohybu ;) píše že chce žárovku nasroubovat a aby to tak fungovalo, ne dávat ještě senzor navíc.

smiler
hodnocení

Ano.Na schodišti mám nyní mám klasické světlo s vypínačem.Ale možná si nerozumíme nepoptávám světlo společně s pir senozorem,ale jen Led žárovku s pir !

i4wifi.blog.cz/...

Zajímají mi osobní zkušenosti, přesnost spínání atd..

I tak děkuji

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
koupil jsem jednu tuto LED žárovku před cca 1 rokem v LIDLu, mám ji v poměrně frekvenotvaně navštěvované komoře a zatím jsem maximálně spokojen. Koupil jsem ji tenkrát na zkoušku a když jsem chtěl dokoupit další, tak už sem je v LIDLu nesehnal. A co jsem koukal po netu, tak se z nabídky ztratily všude. Takže věc výborná, ale koupit ji asi bude docela problém.

doplněno 15.01.16 13:05:

Jak už se zminil jeden rádce níže - byly teď v akci v LIDLu. Koupil jsem 2ks - obě jsem hned namontoval a spokojenost, fungují jak mají.

Jsou v nabídce leduniversal.cz/... i tady hiled.cz/... Na rozdíl vůči běžným PIR čidlům u nich nelze nastavit časový interval (napevno nastaven nějaký čas - 1 až 2 minuty) a spíná při okolním osvětlení pod 20 lx - nelze nastavit..

doplněno 15.01.16 09:22:

Ale vypadá to, že s těmito výrobky měli výrobci problémy a proto mizí nenápadně z trhu. Vypadá to, že čidlo bylo až moc "vytápěno"vlastní žárovkou, a pokud nejsou použité kvalitní součástky, i při vlastně krátkodobém svícení nebyla životnost dostatečná...

doplněno 15.01.16 09:29:

A přesnost, citlivost spínání, tak je to podobné, jak u většiny PIR čidel. Některá levná - řádově stokoruny- fungují spolehlivě, některá dražší - řádově až tisíce Kč - mají problém. Liší se to kus od kusu, máme šest levných (á 200,-)v provozu cca pět let a bez poruchy, dále 14ks, dražších (á 1000,-) namontovaných v roce 2014 a z nich jedno nedávno odešlo, tož tak...záleží, na co narazíte...

doplněno 15.01.16 09:36:

Ale netvrdím, že levná jsou dobrá a drahá špatná...záleží na výrobci, jak spolehlivé použije součástky...A z druhé strany, co by vyráběl, když by vše vydrželo desetiletí a víc...hlavně aby to fungovalo do konce záruky. Na některé typy výrobků, ale opravdu jen na některé, dává prodlouženou záruku. Třeba Whirlpool dával nedávno záruku na kombinaci chladnička - mraznička pětiletou záruku bez navýšení ceny. Jiná věc je prodloužená záruka od obchodníka...

vladimirleksa
hodnocení

0x

Dobrý den,

žárovku jsem koupil 11.1.t.r. v Lídlu za 229,-Kč,byla funkční,ale spínala bezdůvodně,resp.bez pohybu,tak jsem ji dnes vrátil.

S pozdravem Vlad.Leksa

laso

Zdravím, také jsem koupil žárovku s čidlem pohybu. Funguje dobře, ale jen pokud je lampa bez skleněného stínítka. Což je problém pokud jako já chcete používat žárovku venku. Tak mě nezbyde než ji vrátit a použít jiný zpúsob rozsvěcování při pohybu...

hodnocení

0x

Nebo můžete koupit takovouto redukci s pohybovým senzorem a do ní dát světelný zdroj podle vlastního výběru. Výhodou je, že se u toho dá nastavit čas i úroveň vnějšího osvětlení, kdy má sepnout. ebay.com/...

doplněno 06.02.16 09:26:

Samozřejmě, pohybový detektor vám přes sklo nebude fungovat nikdy.

laso

Toto jsem také viděl, nicméně pokud se světlo uzavře skleněným krytem ( použití venku ) tak to asi stejně nebude spínat a zřejně by se to pod to sklo stejně společně se žárovkou nevešlo. Já jsem chtěl aby při pohybu seplo světlo venku na domě.

Tak záleží na použitém svítidle, do některých by se vešel pod sklo radarový senzor.

laso

No ale jak jsem psal, vše funguje , ale jakmile světlo zakryji skleněným krytem, tak čidlo nefunguje. Prý to nesmí být sklo, ale mělo by fungovat přes kryt plastový. Ale ten zřejmě na stávající světlo neseženu.

No jasně, pod sklem PIR čidlo fungovat nebude. Ale pořád nevíme, jaké vlastně svítidlo máte, zda by se tam nevešlo radarové čidlo. To by fungovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]