Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava malé praskliny na zdi

Od: martin12* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, jak opravit tuto malou prasklinu na zdi? Zkoušel jsem podobnou opravit loni, ale je tam i po malování vidět nanesená vrstva vyrovnávací stěrky a to jsem se to snažil brusnou mřížkou obrousit co to šlo...

Oprava malé praskliny na zdi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

1x

Ontime šlehaný tmel

doplněno 30.10.15 09:19:

OnTime tmel je hustá pěna, vypadá jako bílý hustý krém. Dají se s ním zatmelit i vlasové trhliny a ne moc široké větší trhliny. Nejlépe se nanáší starým železným, pružným příborovým nožem s kulatou špičkou nebo úzkou pružnou ocelovou špachtličkou, případně v nouzi třeba i pružnou kreditní kartou nebo starší kartou do telefonního automatu, nebo prostě nějakou pružnou úzkou destičkou z umělé hmoty. Dobře se přetírá. Drží. Praskliny mezi materiály které se hýbou, se samozřejmě prasklina udělá znovu, ale na nějaký čas je to zakryté. Je do interiéru, ne ven.

hodnocení

0x

Sádra, do ní trochu písku a špachtlí dostat do spáry. Naneste tam malou vrstvu navíc a počkejte jak směs trochu zavadne. Pak "rozpucovat" kouskem polystyrenu navlčeného ve vodě. Po zaschnutí už nebruste, jen spáru vydrolíte a pak je vidět.

hodnocení

0x

Já, za svoji osobu, bych to zasádrovala a do mokré sádry natáhla obvaz. Ten bych zatřela malým štětcem, namočeným v řídké sádře. ;) Do sádry do praskliny i do řídké bych kápla disperzního lepidla. Příjde mi to jako cesta nejmenšího odporu.

doplněno 30.10.15 07:34:

Kimba, máte pravdu. Jednou muž se nasejřil, když už nic na spáru nepomáhalo a natloukl hluboko do ní ocelové klínky. Pak zasádroval. Stejně to znovu prasklo.

hodnocení

0x

Tyhle spáry mají tendenci se trochu pohybovat. Protože je sádra tvrdá, reaguje na pohyb praskáním. Já bych spáru pořádně proškrábl do hloubky a vyplnil bílým plastickým akrylovým tmelem na spáry z tuby. Vyhladit a po zaschnutí přemalovat. Bude to nepatrně znatelné, ale hlavně už nebude praskat. Např. tmely-silikony-lepidla.he/...

hodnocení

0x

To neopravíte nikdy. Časem se zase objeví. Prostě tam je a bude. Prasklina vznikla jako následek nějakého pohybu zdiva a pokud do ní vpravíte nějaký vyplňující materiál, bude časem vytlačen, okraje se ještě zvednou.

Kdysi jsem sehnal tmel, který dokázal hodně zamaskovat. Bylo to něco jako akryl s obsahem písku. Musela se ale vyškrábnout silnější drážka, protože tmely mají určitou pružnost (např. 0,2 mm na 1 cm).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma šlehaný tmel

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]