Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvolit bednění střechy?

Od: romi* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chci se poradit. Každým dnem se potřebujeme definitivně rozhodnoout a názory střechařů se velmi různí. Stavíme bungalov 10*13m, montovaná vazníková střecha, sklon 25 stupňů, taška tondach, která podporuje bezpečný sklon 30stupňů. Z tohoto důvodu nám bylo doporučeno bednění + fólie delta max plus. Je bednění opravdu nutné vzhledem ke sklonu střechy, nebo má pro naši střechu i jiný důvod? A ještě prosím, jestli je nutné dávat pod kontralatě dorken pásku nebo pěnu. Nechceme nic podcenit, ale cena se tak čím dál více navyšuje. Děkuji za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

1x

Máte dost nízký sklon střechy, a proto aby vám tam nezafukovala v zimě voda a sníh, tak vám doporučují to bednění s pojistnou folíí. Muj názor je že u takto nízkých sklonu nejsou tyto krytiny vhodné . Tam spíše plech , kanadský šindel atd. Tašky jsou spíše vhodnější do střech s ostrým sklonem.

hodnocení

0x

Souhlasím že na malé sklony je lepší spíše plech, ale těch Vašich 25° tak málo není. Nebo si u Tondachu vyberte jiný typ tašky. Mají i pro minimální sklony.

Klidně bych ale dal jen folii s lepeným přesahem a nemůže to nic udělat.

Zajímalo by mě proč jste volili folii za 75kč/m2? včem Vás přesvědčila?

romi*
hodnocení

Děkuji moc z odpověď. Priorita je pro nás taška, když se dělal projekt netušili jsme, že máme nevhodný sklon střechy pro většinu tašek. Zvolili jsme od Tonachu Sambu 11, která má bezpečný sklon 22 stupňů, abchom se vhnuli dalším nákladům za bednění, ale střechaři nám začali vysvětlovat několik důvodů, proč je lepší zvolit tašku, která má půlku (snad si tím je neulehčují práci), ale opravdu to má více důvodů. Tašky, které mají půlky mají bezpečný sklon vždy 30 stupňů. A vy byste doporučoval jakou fólii pro bednění i bez bednění? My jsme měli navrhnutou ještě fólii superdach 210g a Jutadach 210 Super. Bylo nám řečeno, že Delta je nejlepší. Já laik nedokážu posoudit. Děkuji za odpověď

Jestli máte vybráno Tondach Samba 11, tak ta má bezpečný sklon 22° a minimální 12°, takže podbití je nesmysl.

Folie je naprosto zbytečně silná a drahá, bohatě Vám bude stačit třeba tato, teď jsem jí dával na svojí střechu a nemůžu na ní říct jediné špatné slovo.

Stejně tak už jí máme na několika dalších střechách a stále bez problémů.

romi*
hodnocení

Pokrývač, který nám bude dělat střechu, chce, abychom si vybrali tašku, která má půlku, takže jsme vzhledem k ceně a taky i esteticky, zvolili Hranici 11. A ta má bezpečný sklon 30 st. Potvrdilo mi to více lidí, že tašky, které nemají půlky dělají problém při břebenech a těch na valbové střeše je nejvíce. Děkuji za typ na fólii, určitě to s manželem proberem. A pokud bychom zvolili právě Hranici 11 (30st) a nedali bednění, volil byste také tuto fólii nebo jinou fólii nebo raději dvojí fóliování? moc děkuji

Nějak mě nenapadá jak by taška "bez půlky" měla dělat problém u hřebene...

Na hřebeni máte mít větrací pás, který se vytvaruje přesně podla tvaru tašky a je mu jedno jaký ten tvar je.

Hřeben jako takový pak sedí na hřebenové lati a je k ní šroubovaný.

Já bych bednění nedával a použil mnou zmíněnou folii.

Na Vašem místě bych přemýšlel jestli nezměnit pokrývače...

pitrs*

u hřebene žádný problém dělat nebude, horší to ale bude u nároží. Máte ještě možnost betonové tašky, tam půlky budou a bezpečný sklon je většinou 22°

můžete prosím zkusit popsat v čem že to bude horší u nároží?

opět se použije větrací pás a není jediný problém...

romi*
hodnocení

Myslela jsem, že se tomu taky říká hřeben, tak myslím nároží, proto ta půlka. Tak proto jsme opustili, co se nám líbí, a zvolili Hranici 11 (taky je pěkná). U pokrývače chci zůstat, po známosti je všechno levnější. Taky říká, že bednění být nemusí, ale přímo v Tondachu je uvedeno vzhledem ke sklonu střechy, že by mělo. Myslela jsem, že uslyším rozhodnou a shodnou odpověď, ale nevím. V mojem okruhu střechařů-bez bednění do toho nepůjdu, bednění být nemusí a třetí říká je to hraničný sklon střechy, pro klid všech bych ho udělal. :(

Děkuji všem za reakce... to je tak když staví žena na mateřské a muž vydělává :)

hodnocení

0x

Romi, bedneni je zbytečné. Vse je o vašich penezich. A co rika projekt a jiný pokryvac?

doplněno 30.10.15 17:39:

Stačí kontaktní difuzni folie, třeba Jutadach D 135, Gutafol a podobně.

romi*
hodnocení

Projektant se specifikacema nezabývá, projekt se udělá tak, aby prošel stavebním úřadem. Prostě zvolil sklon střechy a tašku (preferujeme raději pálenou). A popravdě před rokem jsem nevěděla informace, které znám teď, kyby jo, tak bychom s tím počítali. A může se prosím ještě někdo vyjádřit k typu fólie ať už s bedněním nebo bez? Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]