Nejste přihlášen/a.
Vybavuji kutilskou dílnu a delší dobu se rozhoduji, jako koupit stolní okružní pilu. Klasická situace hledání nejlepšího poměru cena výkon. Určení je hobby dílna, sem tam, polička, prkno, ale rád bych i třeba nějakou skříňku a tak. Baví mně práce se dřevem a jako strojař jsem, za co se mi všichni smějí, nevím proč, dost posedlý přesností. Hlavně už mne mně moc nebaví otrhané dřevo, nepřesné úhly a tak (no koho by to bavilo že). Takže zadání je značně kompliované. Rád bych si k pile vyrobil i stůl pro řezání.
Zatím posuzuji BOSCH PTS 10, Makita MLT100, DeWalt DW745...
a nebo to je kanon na vrabce a jít ke značkám jako Einhell, Scheppach...?
Všem předem děkuji za názor.
Einhell nedoporučuj v žádném případě (vlastní zkušenost s ruční okružní pilou), nekvalitní motory, po druhé opravě vráceny peníze, uřezáno v obou případech cca 1,5m lišty tloušťky 25mm...dále horkovzdušná pistole, nikdy více...Scheppach je Čína, ale hoblovka této značky příjemně překvapila, nevím, jak další výrobky... motory mají dobré, mechanické díly (hlavně ložiska) odpovídají ceně...zbytek u hoblovky "drží"...jedná se o tuto mall.cz/... mám i pár výrobků "kanon na vrabce", ale nelituji, nejsou s nimi žádné problémy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.