Ne. Zákon je závazná právní norma. Ale už se ptáte tuším poněkolikáté.
kolomajzna13
Děkuji, vím že jsem otravná ale stále narážím na totéž: když jsi dala souhlas, máš smůlu. Zítra mě čeká dost nepříjemný střet s projektantem sousední stavby tak bych byla ráda pevná v podpadcích - lépe řečeno v gumácích.
Váš souhlas je "důležitý" pro urychlení stavebního řízení. Může být také důležitý v případech na které existuje v zákoně, nebo vyhláškách a normách nějaká vyjímka. Ale ani Váš souhlas nemůže být rozhodující proto, aby bylo možno porušit zákon. Představte si, že Vás jako soused požádám o souhlas se stavbou jaderné elektrárny na pozemku, který sousedí s Vaším. Myslíte, že když mi souhlas dáte, mohu začít stavět? Na druhou stranu, vydat souhlas je Vaše právo (nikoliv povinnost) a stejně tak souhlas vydat nemusíte. Pokud souhlas nedáte, nebo přímo sepíšete nějaké konkrétní námitky a připomínky, je na SÚ aby rozhodl, zda Váš nesouhlas a námitky jsou oprávněné, či nikoliv. Jinak řečeno, i přes Váš nesouhlas může SÚ stavbu povolit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.