Nejste přihlášen/a.
Hezký sváteční den, chtěla bych se zeptat, kde bych mohla sehnat barvu na vymalování pokoje. Zkoušela jsem Bauhaus a další hobby markety, ale barvy jsou fakt dost drahé. Nevíte, kde by měli teď akci na barvy anebo kde se dají koupit za rozumné peníze? Potřebuji cca barvu na 35m2. Děkuji moc za každou radu.
Zdravím,
jeden z akčních letáků je třeba tady kouzlobarev.cz/... , ale na té stránce nahoře si ještě můžete přepínat na další akční letáky.
záleží na tom, v jakém stavu a v jaké barvě máte pokoj vymalovaný teď. Jestli máte strop a stěny malované na bílo a jen jsou zašlé a zaprášené, pak by 7,5 kilovka primalexu měla bohatě stačit. Ceny jsou kolem 230-250 KČ.
Jestli máte stěny barevné a chcete jiné barvičky, pak se připravte na investici. Jako začátečník budete potřebovat nejméně dvě vrstvy, ale pravděpodobně tři. Budete muset koupit patnáctikilovku primalexu a natónovat ho všechen najednou. Jinak vaše malování dopadne katastrofálně.
Ceny za 15 kg primalexu se normálně pohybují kolem 350-420 KČ. Se obávám, že ani nákupem v akcích moc neušetříte.
A radím vám, když primalex, tak vezměte vždycky primalex plus a ne ten normální.
35m2 je plocha pokoje nebo plocha stěn a stropu?
U Primalexu Plus se píše, že má vydatnost 8-12 m2/1 kg - na jednu vrstvu, obvykle se používají dva nátěry, tedy dvě vrstvy a z toho by šlo vypočítat spotřebu na vaši místnost - viz dumbarev.cz/...
Lepší je barvy koupit víc, než méně. Lepší když zbyde, než když chybí. Kbelíček 15 kg se dá zavřít a dát do sklepa a ještě někdy použít na opravy, nebo na malou chodbičku, zeď apod. Použitý kbelíček od barvy se dá vymýt a příště použít na ředění barvy, aby se nemusel používat normální kbelík.
Osvědčený Primalex Plus je snad optimální. Standard se hodí na chodby, Polar je zbytečně bílý, nepropustný a drahý. Ostatní různé barvy mají také své zastánce, ale také odpůrce, zvláště po špatných zkušenostech.
K barvě si zřejmě koupíte i váleček, misku a mřížku na namáčení barvy a nějaký štetec na místa, kam váleček nezajede, například plochý zárohák na dlouhé rukojeti, kterým dosáhnete i za trubky topení, do rohů a koutů.
Na novou zeď je lepší používat štětec, váleček dává slabší vrstvu, která je výborná na starší hladké stěny bez ďolíčků. Štětcem se i ďubkatá zeď lépe vyrovná.
Ještě jedna rada: pozor na mikroténovou zakrývací fólii. Když kápne barva na podlahu krytou igelitem, tak se každá kapka rozťape po celém bytě. Lepší je na podlahu dát savý materiál, například rozdělané lepenkové krabice z obchodu, noviny a pod. Také při otevřeném okně stačí fouknout a mikrotenová fólie se zvedne, zavlní a nafoukne. Proto je třeba ji zatížit, aby nelétala.
Děkuji moc za další obsáhlé rady! U mně jde o to, že jsem se přestěhovala a zařizuju se, byt je bíle vymalovaný, nově, čistě, ale bílá je moc studená a ráda bych si domov trošku udělala útulnější. Takže bych potřebovala jenom syté barvy na tu původní bílou. Malovat budu určitě válečkem, protože se štětkou to neumím A plocha zhruba 35m2 je plocha stěn od země ke stropu, bez plochy stropu. Samozřejmě si udělám nahoře linku na pomoci takové té žluté lepící pásky ( asi to má nějaký název, ale neznám ho
). A když bych si koupila bílou barvu a nějaké tónovací barvy do ní, zvládnu si to zamíchat sama? Je to těžké?
Dobrý den, namíchat to určitě zvládnete, na každé té lahviččce je vždy poměr v jakém namíchat na požadovaný odstín, jinak musím říct, že namíchané barvy (jako ty oiginál že jen otevřete pixlu a malujete) jsou někdy v takovém odstínu, který byste z malých tónovacích lahviček jen těžko sama namíchala a jsou kvalitnější, musím říct, že se mi podařilo na zeď namatlat už snad cokoliv (například řasenku) a pouze vlhkou houbičkou nebo hadříkem to šlo setřít
Ano, ty barvy jsou super, znám je určitě bych si je ráda koupila, ale co jsem byla v obchodech, tak chtěli fakt dost peněz za malou krabičku a ta by mi sotva stačila na ten pokoj
a nikde jsem je neviděla v akci, tak se zkouším ptát po nich tady, primárně mi šlo o ně. Ale pokud by byla bílá základní barva v dobré ceně a já bych si mohla namíchat odstín sama, šla bych do toho, protože si musím koupit i zařízení do bytu a podobně a obracím doslova každou korunu
když říkáte, že to zvládnu namíchat sama, určitě máte zkušenosti, že to jde a to mně potěšilo
měla jsem strach z toho, že to zamíchám nějak špatně a nadělám fleky. Ještě přemýšlím o tom, kolik by stálo nechat si namíchat barvu přímo v tom míchacím stroji podle vzorníku... musím to zjistit
asi vyrazím odpoledne do nějakého hobbymarketu.
Totak to napsal úplně přesně. Sklenička barvy přes 100 kč nebude stačit. Tedy dvě nebo dokonce 2,5. Oplatí se koupi už namíchanou barvu. V menším kyblíčku, zvláště, když chcete více barev v jednom pokoji. Co zůstane, slije se a vytvoří se nová, třetí barva. V konečném součtu už namíchaná barva výjde finančně lépe. V OBI si to nechejte prodavačem spočítat. Udělají to docela rádi.
Ahoj, každý Vám sice poradil kde koupit a jakou barvu, ale víte ty zakladní pravidla? Např., jak ošetřit místa, kde budete lepit krycí maskovací pásku, jak pásku připevnit, jak nanášet barvu, aby Vám pod pásku nepodtekla. Zda podklad napenetrovat, jak si vyzkoušet odstín. Pokud si vyberete syté odstíny, necháte si barvu namíchat a jste amatér (nic ve zlým) a nemáte zkušenosti s prací válečkem. Můžete být nemile překvapena, že budete mít barevnou malbu krásně flekatou. Atd.,atd...
Jó, a že míchané odstíny Vás příjdou nejlevněji a slitím barev získáte jinou zadarmo. To bych si nebyl tak jistý. Samozřejmě záleží na sytosti odstínu( u ceny). A na odstínech při slévání. Zkuste třeba slít žlutou a zelenou. Živil jsem se tím, takže vím očem mluvím..
Proximus, nechci se ani hádat, ani diskutovat. Maluji si nějakých 40 let a neživila jsem se tím. Takže jen chci dát řeč. Navadí? Všimnul jste si vymalovaných bytů v amerických filmech? Nemyslím ty byty, co vypadají jako umělecké galerie se spoustou prostoru a u kterých se vždycky starám, jak tež tohle v zimě vytápějí. Ale takových malých, zakramařených bytečků, jako máme všichni. Schválně, všimněte si. Všecko jsou to syté barvy, které ani neumíme pojmenovat, protože pojmenovat ani nejdou. Snad jen teplá šedá nebo studená do hněda šedá. Když se slijí barvy, tak z toho výjde velmi podobná barva. A je to pěkné. Bude to možná i tím, že používají spoustu bílých lišt a obložení na podivných místech.
Hezký den přeji z Ostravy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.