Nejste přihlášen/a.
Vánoce se pomaloučku blíží a budeme se rozhlížet po dárcích. Narazila jsem na štětinové stojany na nože, v různých provedeních a cena není horentní. Líbily by se mi pro moje mladé. Prý se dají velmi dobře udržovat. Štětiny se vyndají, umyjí a jarem odmastí. Všude je však zmínka o keramických nožích. Dají se do nich ukládat i ocelové? Máte je někdo? Jste spokojení?
Pěkný den, já se předem omlouvám, že neodpovím k tomuto typu, měli jsme různé stojánky, ale nejlepší ze všeho je na kovové nože magnetický chyták namontovaný na stěnu.. Rychlý, praktický, omyvatelný. Už nic jiného!
Tak souhlasím s Hejkalem, až teď jsem si dodatečně přečetla odpověď
Jsem na tom stejně jako Hejkal a Ria. 30 let už mám jeden magnetický na zdi a jsem s ním velmi spokojena. Ale jelikož trpím mánií na všelijaké kuchyňské novoty, tak jsem také uvažoval, že si tento štětináč koupím. Zatím jsem to neudělala jenom proto, že by mi to na stole za chvíli překáželo a putovalo by to zase do letní kuchyně do skříňky na podobné strašně "užitečné" předměty, bez kterých jsem se "nemohla obejít". Skříň už je plná. Ale jako dárek je to hezké. Trochu bych se bála, že ty štětiny budou ocelové nože tupit, a já nesnáším tupé nože. Ale někomu to nevadí. Vidím svou sousedku, jak vesele pižlá nekvalitním a otupělým nožem a ježí se mi při tom pohledu chlupy. A když jsem se jí nabídla, že jí nože nabrousím, nechtěla. Prý jí to nevadí...
To je to. Já bych si přála magnetickou lištu, ale nemám ji jak někam dát. Lidi v bytě přede mnou, byli malí a tak horní skříňky jsou hodně nízko. Nepostavím pod ni pet láhev. Ani nad sporák a ani nad pračku, která má stále víko odklopené nevejde. A když jsem se zmiňovala, že by se mi líbila, tak obě mladé dvojhlasně řekly, že by ji nechtěly za žádnou cenu. Byla diskuze, ale nevedla k ničemu. I na dřevěný stojan došlo, že nemají nervy se trefovat do výřezů a že už měly a vyhodily. Tak ti, Karle, nevím. Oni to uhlí nevezou a nevezou.
No, ta otázka o padání taky z mé strany padla. Ale prý se toho nebojí, ale nechtějí, protože, já vlastně ani neznám přesný důvod toho, proč ne. A nestojí mi to za ještě jednu diskuzi. Je to smutné, ale je to tak.
A neměly ty Tvoje mladé třeba strach, že by jim z toho nože spadly? Protože jinak fakticky nevím, proč obě dvojhlasně odmítly něco, co neznají. Pokud je tohle důvod, tak mi ještě za celé ty roky ani jednou nůž nespadl sám od sebe. nesmí být nacpané blízko sebe, aby jsi neshodila při braní jednoho nože ten vedlejší. To je vše. Ale když nechtějí, tak holt nechtějí.
Dovolím, si přispět do diskuse, měla jsem téžá dva stojany, ale nějak se to neosvědčilo díky údržbě stojanu a taky proto, že nemáom nože stejného druhu a mám, jich více takže pro nějaké jsem stejně chodila do šuplíku. Nakonec jsem, si pořídila kráosnýi malý kyblíček, ve které mám nože, je na lince a stále k dispozici.
Musím vám říct, že jsem dnes v ocbchodě s luxusním nádobím a vybavením kuchyně, viděla stojan na nože v reálu. Je ve dřevu a je úžasný! Měli v něm nějaké spešl nože. Není problém ho koupit jinde, bez nožů a v jakékoliv barvě nebo materiálu, čtverhraný nebo kulatý. Jsem nadšená a koupím ho oběma mladým rodinám. Jsem přesvědčená, že se bude líbit. Děkuji všem, kdo napsal svůj názor nebo zkušenost.
Třeba? aukro.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.