Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda ve vrtu

Od: evicka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, včera nám ve vrttu asi došla voda, tak jsem ji nepouštěly, aby natekla nová, jenže když jsem pustily vodu, tak tekla chviličku a pak zase ne. Nemůže být problém třeba v čerpadle, nebo v něčem jiném, jelikož ta voda se vždy dopustila cca do 3 hod. a teď je to 24 hod. a nic. Navíc když byly ty veliké sucha, tak jsme vodu měly a teď když prší, tak není, neni to nějaké divné? Jo a asi tak měsíc nám blbne tlak vody a při sprchování se strašně střídá teplota vody. Prosím, nevíte někdo, co to může být?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

0x

Nevím sice, jak hluboký vrt máte, ale příčinou problémů je pravděpodobně dlouhodobý pokles hladiny spodní vody, který neovlivní nějaký ten deštík. Nezbývá, než prohloubit vrt. Náhlé výkyvy tlaku a teploty způsobuje vzduch nasátý čerpadlem.

hodnocení

0x

Je to logické, úbytek spodní vody má určitou setrvačnost. Když bylo v létě na povrchu sucho, byla zásoba spodní vody ještě dostatečná. Protože jí ale nic nedolplňovalo, hladina spodní vody pomalu klesala. Pod úroveň Vašeho vrtu se dostala až nyní. Její doplnění bude zase nějaký čas trvat (když bude dostatečně pršet). Že teď nějak zvlášť prší se Vám jen zdá. Minulý týden jsem sázel na chatě stromky a zjistil jsem, že je půda jakš-takš vlhká sotva 15 cm do hloubky. To se na srovnání hladiny spodní vody absolutně nemůže projevit. Sucho je katastrofální a muselo by napadnout hóóódně sněhu, aby se to do příštího jara srovnalo.

evicka*
hodnocení

Děkuji Vám za rady, ale už jsme příčinu našy :) Tak voda nedošla, jen máme rozbitý stikač..., který naplní je darlink a dál už nenapouští, takže jsem ráda, že to není voda :) Ale ještě jednou děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]