Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová kuchyň-jedna skříňka docela zapáchá

Od: simonatt* odpovědí: 11 změna:

Prosím poraďte mi: mám zrekonstruovaný celý byt a novou kuchyň.Řada 4 horních skříněk je pověšena na nové zděné stěně.Žádná ze skříněk této nové kuchyně nezapáchá,jen jedna z těch horních při otevření docela dost-jakoby zapáchala novostí nábytku,ale s dosti velkou silou.Mám ji stále otevřenou,aby se to vyvětralo,ale nepomáhá to.Kuchyň odborně instaloval truhlář,žádné problémy jinak nejsou,jen nevím,jak se toho "smradu"zbavit.Stále jsem hledala příčinu,abych ji odstranila,ale nepřišla jsem na nic.Už jsem ji i vystříkala Savem na plísně,žádný efekt.Ostatní skříňky vedle této jsou bez zápachu,takže ve stěně to není.Poradíte?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sonyboj*
hodnocení

3x

Dobrý den, zkuste namlet nějaké hodně aromatické koření, třeba badyán, skořici, nebo hřebíček, a na víčku třeba od přesnídávky ho tam nechat. Skříňka bude vonět kořením. Nebo nějaký pohlcovač pachů. Existuje jich spousta pro kuchyně, ledničky, skříně a pod.

simonatt*
hodnocení

Díky za radu.To mne mohlo napadnou,poptat se na něco,co pohlcuje pachy.Zkusím!S.

hodnocení

2x

Takový smrad vydává lepidlo. Nejen lepidlo na povrchu, ale to kterým se lepily třísky ve dřevotřísce. Na to nepomůže vůbec nic, než to vyvětrá samo. ;) Já bych kontaktovala výrobce.

doplněno 25.10.15 11:48:

Možná, že smrdí jen ty fochy. Desky, které slouží jako police. Vyndejte je a uvidíte.

simonatt*
hodnocení

Milá J.,díky.To je skříňka 60x36 cm pouze s jedním fochem a ten je napevno.Skříňky vedle stejné jsou bez toho pachu.Budu větrat,vložím koření na mističku a ještě koupím něco na pohlcení pachů.Snad mi to pomůže.Dík za radu!S.

meat*
hodnocení

0x

Kupte třeba Jihlavanku, nasypte trochu do misky a dejte do skříňky, káva docela dost chytá pach (vlastní zkušenost), ale musí být mletá :)

simonatt*
hodnocení

Díky! Vše zkusím!S.

uska*
hodnocení

0x

Misku s octem jste zkoušela?

simonatt*
hodnocení

Ocet jsem nezkoušela,ještě nikdy jsem tyto rady nepotřebovala.Děkuji za radu,zkusím i to! S.

hodnocení

0x

Aby to nebylo zdraví škodlivé, třeba formaldehyd? Zkuste koupit Sanytol ve spreji. Běžně dostat v Kauflandu. Je to pohlcovač pachů, nepáchne a mně dokonce zbavil po nájemníkovi zápachu z marihuany, kterou jinak musím po utajeném huliči, větrat z místnosti půl roku. Dejte vědět, jak jste uspěla.

simonatt*
hodnocení

To blesik: Hned zítra koupím ten Sanytol.Zatím jsem instalovala ocet i kávu,Laparen,jak mi zde jeden pisatel radil,zatím nemám.Děkuji,udělám a dám vědět!S.

simonatt*
hodnocení

Musím poděkovat všem,kteří se zabývali mým problémem.Hlásím,že ocet + káva,které jsem umístila do skříňky na malých talířcích,zabraly.Ani jsem už nekupovala dle rady jiné produkty,skříňka je v pořádku.Uvidíme,kdyby se to zase objevilo,zakoupím,ale věřím,že snad už je po problému.Dík všem!S.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]