Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cim podrezat dvere?

Od: more07* odpovědí: 7 změna:
Mam doma jen primocarou pilu mohu sni podrezat dvere tak aby to vypadalo opravdu dobre nebo mam koupit okruzni pilu?dekuju za odpoved

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podřezat dveře přímočarkou samozřejmě můžeš, ale pak nejdřív vyhodíš přímočarku a hned za ní poletí i dveře, protože to dopadne katastrofálne.
Kolik těch dveří máš? Nejlepší by bylo je dovést někam do truhlárny kde to položí na formátku.
Pokud to je o málo, tak stačí hoblík, když víc tak nějakou ponorku a nebo v nouzi mafla.

A proč?Právě přímočarka je nejlepší pro zkracování dveří!Položit na stůl přidělat vodítko,kousek rovné latě nebo desky připevnit svěrkami a výsledek je supeer.Za mě jedině přímočarka.

Nebudu ti vymlouvat tvé přesvědčení. Až zkrátíš několik dveří jiným způsobem než přímočarkou, třeba změníš názor.

Neříkám, že to přímočarkou nejde. Jde. Ale jiným nářadím to jde podstatně lépe, rychleji a hlavně podstatně kvalitněji.

more07*
hodnocení

Myslel jsem si to,napada si to skusit pujcit ponorku do pujcovny,dik

Ono to jde i tou přímočarkou - ale chce to umět s tím řezat, jinak to s jistotou podřežete a výsledek bude dost vlnitý povrch řezu. Dveře jdou dobře podřezávat ruční okružní pilou - nemusí to být ponorka, je to zcela jedno, Já osobně dveře raději odhoblovávám elektrickým hoblíkem - tedy pokud to není zkrácení o centimetry...

Pro dobrý výsledek doporučují místo řezu olepit maskovací páskou a řezat přes ni. Řez je pak čistší.

hodnocení

0x

No já je normálně říznul ocaskou a druhé pak i "šukalkou" a třetí maflem *smich*.Teď je ale otázka jakou přímočarku máte a z jakého materiálu dveře!Já řezal obyčejné !

ctenar*
hodnocení

0x

Primocarkou rezat jen dute dvere a nezapomen na vodici listu (rovne prkno, ...), at mas ten rez rovny.

Plne dvere (masiv drevo nebo i jen rezani spodku dutych dveri, kde je vyztuhovy hranolek), jen okruzni pilou. To pricarka hezky (jestli vubec) neurizne.

Jestli chces dvere zkratit jen tak do 3mm, tak to jde i zbrousit (pasova nebo rotacni bruska a pouzit hrube a pak jemne brusne papiry).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]