Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topná spirála-horkovzdušná trouba

Od: suzymon® odpovědí: 13 změna:

Zdravím. Už dva dny se snažím najít na netu topnou spirálu do horkovzdušné vestavěné trouby. Kupovala jsem ji před 10ti lety někde v Praze. Jméno obchodu si nepamatuji. Na troubě není žádná značka, pouze je tam napsáno "Multifunction". Toť vše. Na boku rámu trouby jsou tyto parametry: HT 125X v.a.c.230 HZ 50 W 2980 B600

Na spirále, kterou jsem vymontovala, je vytlačeno toto: 4 159 610 R IRCA 230V 2300W RL 6

Podle těchto parametrů já nic neumím najít. Donesla jsem spirálu přímo do velkého obchodu Elektro Oáza a ti mi dnes zavolali, že to bohužel nemohou nikde najít a tudíž nemohou objednat. Tak se obracím na vás, jestli je tady někdo šikovný, který by mi dokázal poradit jak hledat a kde. Je mi líto troubu vyhodit kvůli takové blbosti, neboť jsem s ní byla velmi spokojena. Trouba normálně funguje na horní a spodní pečení i gril, jenom horkovzduch ne. To je právě ta spirála, která je spálená. Předem velice děkuji za pomoc.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mohla by to být vestavná truba Baumatic HT 125X servisdomacichspotrebicu./... topné těleso zadní domap.cz/... je tam i kontaktní telefon, zkuste třeba zavolat a domluvit se o provedení...tady ještě jednou, nižší cena, nevím však poštovné ebay.co.uk/... nebo tady, když se jinde nebude dařit, zkuste porovnat rozměry, menší výkon o 100W není až tak důležitý...odsud posílají jen servisům, ale je tu kód: 49 X1170000136 vorcz.cz/... pak tady, ale to vy asi ne-chcete ebay.ie/... a snad i toto kovacek.cz/...

doplněno 22.10.15 21:46:

tady ještě jeden obchod, ale tu vaši topnou spirálu tu nevidím, jedině porovnat dle rozměrů a +- výkonu elektra-dvorak.cz/... možná pomůže někomu jinému...

doplněno 23.10.15 09:01:

Můžete zaizolovat, ale za troubou (za zadní stěnou), ne uvnitř, odnesla by to ta izolace (pokud to nebude silikonová návlečná bužírka) a taky hlavně z hlediska bezpečnosti. Otvor po topném tělese bych ucpal zmačkaným alobalem - to vše při vypnutém spotřebiči (buď ze zásuvky nebo na jističi).

doplněno 23.10.15 10:12:

Ta trouba je izolovaná opravdu vatou...a pokud tam něco hořelo, stálo by za to troubu vytáhnout a zkontrolovat, co se dělo (dějě)...a taky, když se dívám na ty čouhající konektory a izolaci drátů, vypadá to, že konektory už moc nepruží - chtělo by to jejich výměnu i s patřičnými vodiči (konektory jsou "vyhřáté"a to i s části vodičů, kde je nahnědlá izolace a to hlavně tím, že na konektorech vzniká přechodový odpor (zhoršuje se spojení obou částí konektoru) a zahřívají se - tím ztrácí i pružnost). Pouhé očištění nepomůže.

Já vzal těleso a šel jsem u nás v Hradci do elektry u nádraží protože spirála küpersbusch pres internet měla stát snad 1300,- V elektře jsme podle průměru smyčky a rozteče koncovky vybrali těleso od siemensů za necelý tři stovky a trouba jede dál.S rozdílem ve výkonu si hlavu nelámej, pokud to nebude moc , tak se trouba bude maximálně o chvíli dýl zahřívat ale pak už si to ohlídá termostat v rozmezí pár stupňů nahoru dolu, že by trouba pekla míň to nehrozí.
hodnocení

Zdravím Nonek, já tu bužírku raději koupím. Ale jak jsem tam šťourala, tak jsem vytáhla kousek skelné vaty. Vzpoměla jsem si, že jednou, to už je několik let, mi najednou v těch místech, v tom větráku začalo hořet, když jsem zapnula ten horkovzduch. Čmoudilo to a chvíli to hořelo a pak šla trouba zase dál normálně fungovala. Já tady mám myšky a vím, že tam vzadu za troubou rachotí. Je možné, že by si tam natahaly skleněnou vatu zvenku zpoza střechy a udělali si tam hnízdo? Nebo kde se tam ta vata vzala? Ta trouba je vestavěná a já ji sama nevytáhnu ven, tak se nemohu podívat dozadu. Proto také ty dráty čouhají ven, protože se ten kluk bál, že mu zalezou dovnitř a on by musel troubu vyndávat. Tak to zajistil tím hnědým drátkem. Ale to už já nějak vymyslím, jak to tam zandám a zase vytáhnu. Já si také myslela, že ta obyčejná páska izolační se roztaví, až troubu zapnu. Tak koupím tu bužírku. Děkuji.

hodnocení

Tu silikonovou bužírku jsem samozřejmě nesehnala. Objezdila jsem celkem 4 velké obchody a tuhle bužírku pouze objednávají asi jenom pro elektrikáře a po kilometrech. To si dělám už ze zoufalství srandu. Prostě by mi objednali asi i ten metr, ale čekala bych na ni až do příštího týdne. Já se asi na tu troubu vykašlu a koupím novou. Nakonec jsem koupila spirálu a tu starou měla s sebou a stejně mi prodal něco, co by se muselo upravovat, neboť má dvě spirály, což by nevadilo, ale chybí tam ta prostřední část, kam se musí napojit uzemnění. Tak zase pojedu na kole 6 km tam a 6 zpátky, úplně k ho..u. Přes internet ji objednávat nebudu, protože jsem ztratila důvěru. Jsem naštvaná...

A ještě něco, všude jsem se patala, jestli neznají nějakého elektrikáře a žádný nikoho nezná. Tedy oni znají, ale ne na takovouhle práci. A abych volala technika, který mi bude tuhle spirálu, která se musí přizpůsobit k té mé staré troubě, tak za tu práci zaplatím dvakrát tolik jak za spirálu, která stála 450 Kč a budu mít starou troubu. A to máte absolutní pravdu, ty drátky jsou hodně unavené, sama jsem si toho všimla. To by se muselo všechno vyměnit. Kašlu na to.

doplněno 23.10.15 19:16:

Tak technik výjezd a odjezd 500Kč prý minimálně, neboť není odsud. Práce kolem tisícovky. Řekl mi, abych spíše počítala patnáct set než méně. :) Plus ta spirála, takže bych byla na dvou tisících, se starou troubou. Nová trouba je kolem 6 až 8 tisíc. Je mi líto ji vyhodit, ale opravovat ji teda nebudu. *bum*:-D

111®
hodnocení

0x
hodnocení

Děkuji, ale tam jsem hledala. Nemají tento typ.

patronka*

Mohla bys sem dát fotku? Jinak si myslím, že by to mohlo být některé z těchto :

nadeta.cz/...

doplněno 22.10.15 20:24:

Vytáhla jsem jednu z nich, abys viděla zblízka rozměry. Klidně stačí 2000 W, nemělo by být víc a pak rozměry k připevnění. Pečlivě to přeměř a určitě něco najdeš. :)

doplněno 22.10.15 20:25:

Počet spirál taky nerozhoduje, průměr ano, aby se spirála vešla.

Topná spirála-horkovzdušná trouba
hodnocení

Ahoj patronko. Fotku pošlu, ale tady to není. To je ten samý odkaz jako nahoře a tam jsem hledala. Oni mají kulaté, jako mám já, ale nejsou tam stejné parametry.

doplněno 22.10.15 20:12:

Tak posílám tu fotku, ale myslím si, že důležité jsou ty parametry, co jsem psala nahoře. Takovéhle kulaté spirály jsem samozřejmě našla, ale nemají stejné hodnoty a já nevím, co je důležité. Předpokládám, že roztrč a počet spirál, ale co ještě?

Topná spirála-horkovzdušná trouba #2
111®

a co tady: ebay.co.uk/...

hodnocení

Z Anglie to objednávat nebudu. To je pro mne velké riziko, protože to neumím. To si raději koupím novou troubu.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Ahoj Suzy, mrkni tady nebo tady.

doplněno 22.10.15 20:25:

Zkusil bych porovnat tyhle údaje, aby šlo namontovat.

Napětí je jasné, ale co se týká výkonu, hodně těles má uvedeno 2000W (ale maximum 2300W). I to by podle mě šlo použít, pokud budou odpovídat rozměry, důležité pro montáž.

Topná spirála-horkovzdušná trouba #3
hodnocení

Ahoj Ladine, kouknu se. Ale čím se mám řídit? Ani jedna spirála nemá stejná čísla jako ta moje. Tak která čísla jsou důležitá? To je asi důležité. Je mi divné, že ten člověk v tom obchodě řekl, že žádná spirála nemá 2 300W. Takže nemůže sloužit. *plac*

doplněno 22.10.15 20:18:

Ale budu hledat až zítra, dneska už toho mám plné kecky. Dííky.

hodnocení

Tak vám všem děkuji za pomoc. Teď tady sedím a nevím jak rozdělit bodíky. Chybí mi jedna "zelená hokejka" a tak to odnese chudák Ladin a bude holt muset bruslit dál bez ní. *smich* Ale on už jich má na skladě tolik, že by mohl rozdávat. Ještě jsem se chtěla zeptat, Jelikož trouba jinak funguje a já potřebuji péct, tak jsem ty dráty co čouhají ven omotala izolační páskou a chystám se troubu spustit. Ale počkám, až co řeknete. Kryt tam nemohu našroubovat, neboť ty šrouby byly rezavé a odnesl si je ten kamarád sousedky, že až sem přijde, tak přinese nové. Ale ten přijde, až budu mít tu spirálu. Přikládám foto. Myslíte si, že můžu tu troubu používat i tak? Moc, moc děkuji.

Topná spirála-horkovzdušná trouba #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]