Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Primalex změnil kódy tónů barev?

Od: lug odpovědí: 4 změna:

Před 5 lety jsme malovali byt Primalexem tónování barev a chceme vše vymalovat stejnými barvami, tehdy jsem si zaznamenal kódy jednotlivých barev - P521, P713, P531, P651, P791, P683. Ale byl jsem si v barvách lacích vyzvednout vzorník Primalexu, a mají úplně jiné číslování barev, např. S0505-G90Y atd. Podle vzorníku, kde je sice 1950 barevných odstínů, ale nejsem schopen určit přesné odstíny, potřeboval bych nějaký převodník mezi starým a novým systémem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jestli nemají nějaký starý vzorník, pak csdocz.com/...

doplněno 26.10.15 16:32:

no vidítě - pán od primalexu asi neví, co znamená "šetřit":) prostě se vezme, co je v akci nebo ve sklípku...

hodnocení

0x

Asi bych se v této věci zkusil obrátit e-mailem či telefonicky přímo na výrobce Primalexu.

lug
hodnocení

Pokud by to někoho také zajímalo, tak přikládám odpověď od zástupce Primalexu, ani jsem nevěděl, že mám byt vymalovaný fasádní barvou, ale to se stane :)

Vzorník s těmito odstíny (P521 a P683) stále existuje a je na trhu plně využíván. Jedná se o vzorník PPG Colour Systém F – Fasádní barvy a omítky. Z názvu vzorníku je patrné, že je určen pro tónování fasádních produktů, nikoliv pro malování vnitřních zdí. V tónovacím softwaru je tedy založen, ale pouze pro fasádní produkty. Není mi úplně jasné, jak bylo před 5 lety možné tónování do interiérových produktů.

Nejbližší NCS odstíny pro vámi dotazované jsou:

P521>>> S 0505-Y10R (velmi světle žlutá)

P683>>> S 0520-R90B (světlá modrá)

ctenar*

Kdyz jsem pred par dny hledal odpoved na vas dotaz, tak jsem nasel podobny dokument jako @jmlc vyse, kde jsou barvy Pxxx zmineny a zpetnym hledanim na strankach primalexu jsem ten Colour System F pro fasadni barvy nasel take, ale rikal jsem si, ze to urcite nebude ono, kdyz jste psal o vymalovani bytu ;)

Primalex změnil kódy tónů barev?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]