Nejste přihlášen/a.
Před 5 lety jsme malovali byt Primalexem tónování barev a chceme vše vymalovat stejnými barvami, tehdy jsem si zaznamenal kódy jednotlivých barev - P521, P713, P531, P651, P791, P683. Ale byl jsem si v barvách lacích vyzvednout vzorník Primalexu, a mají úplně jiné číslování barev, např. S0505-G90Y atd. Podle vzorníku, kde je sice 1950 barevných odstínů, ale nejsem schopen určit přesné odstíny, potřeboval bych nějaký převodník mezi starým a novým systémem.
jestli nemají nějaký starý vzorník, pak csdocz.com/...
no vidítě - pán od primalexu asi neví, co znamená "šetřit" prostě se vezme, co je v akci nebo ve sklípku...
Pokud by to někoho také zajímalo, tak přikládám odpověď od zástupce Primalexu, ani jsem nevěděl, že mám byt vymalovaný fasádní barvou, ale to se stane
Vzorník s těmito odstíny (P521 a P683) stále existuje a je na trhu plně využíván. Jedná se o vzorník PPG Colour Systém F – Fasádní barvy a omítky. Z názvu vzorníku je patrné, že je určen pro tónování fasádních produktů, nikoliv pro malování vnitřních zdí. V tónovacím softwaru je tedy založen, ale pouze pro fasádní produkty. Není mi úplně jasné, jak bylo před 5 lety možné tónování do interiérových produktů.
Nejbližší NCS odstíny pro vámi dotazované jsou:
P521>>> S 0505-Y10R (velmi světle žlutá)
P683>>> S 0520-R90B (světlá modrá)
Kdyz jsem pred par dny hledal odpoved na vas dotaz, tak jsem nasel podobny dokument jako @jmlc vyse, kde jsou barvy Pxxx zmineny a zpetnym hledanim na strankach primalexu jsem ten Colour System F pro fasadni barvy nasel take, ale rikal jsem si, ze to urcite nebude ono, kdyz jste psal o vymalovani bytu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.