Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parozabrana v koupelne?

Od: jencek* odpovědí: 11 změna:

Dobry den, musim dat parozabranu do koupelny na sdk? Snizoval jsem strop kvuli bodovkam. Stavajici skladba je sdk,strop-cihla+beton a podkrovi-zatim nezateplene. Jak popr. zadelat bodovky?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

cihla+beton a podkrovi-zatim nezateplene
zde je třeba upřesnit, jak dlouho nezateplené, zdali má koupelna nucené větrání na odvoz par.

doplněno 23.10.15 07:53:

Jako že rok bude strop z půdy( podkroví) promrzat?

Folii tam dejte.

doplněno 25.10.15 18:25:

Jsem mimo počítač, ale když nemáte zatepleno , bude se srážet voda kde?

jencek*

Podkrovi bohužel letos nestihnu zateplit, takže se jedna o jednu zimu. koupelna ma ventilátor nad strechu s nucenym odsáváním. SDK dávám z duvodu bodovek a rekonstrukci koupelny. Mezi SDK a stropem je cca.10 cm mista.

jencek*

Ano, letošní zimu to nestihnu zateplit. Moc práce, málo lidi. Koupil jsem nejakou parozabranu od DenBraven. Jeste se chci zeptat jak to vyřešit s bodovkama a paroteskou. Bodovky jsou výklopné a jsou tam docele škvíry. Ptal jsem se ve stavebninach, elektru a pod. na nějaké domečky ale nic takového neměly. Jak to vyřešit? Bodovky jsou LED 220v a 5W, vysoke cca. 10cm, i s paticí.

hubas*

1) Folii nalepit v souvislé vrstvě na původní strop.

2) Jako tzv. domečky pro LEDky lze použít např. kelímky, ale účelně oblepit je náročné.

doplněno 23.10.15 18:54:

Protože nemusíte řešit žádné otvory (osvětlení, vruty). Postup je jednodušší, funkce parozábrany vyšší.

jencek*

Proč na původní strop? Na rastr jen SDK bez parotěsky? Na ty LEDky už mám malé keramicke kvetinace.

jencek*

Bohužel už mám rastr a asi by to bylo ted složite dat paro na stary strop. Cim se dá paro pridelat? strop je nekde neomítlí, nekde omitka (spojeny 2 mistnosti), jak ji přidelat?

hodnocení

0x

Nějak nevidím důvod dávat parozábranu nad sádrokarton, kde se jedná jen o snížený strop kvůli bodovkám. Dělal jsem to v rodinném domě, dělal jsem to v paneláku a nikde parozábranu nedával. Něco jiného by byla koupena v podkroví, kde sádrokarton je pod tepelnou izolací. Pak tam parozábrana musí být a to mezi sádrošem a izolací.

jencek*

A ted babo rad. Jeden říka to a druhy zase ono :)

jabraka*
hodnocení

0x

Odpověď je jednoduchá.Parozábrana patří na tepelnou izolaci,má zabránit kondenzaci vody na izolaci a tím její znehodnocení.Pokud není ve stropě dostatečná tepelná izolace,tak se stane to,že voda bude kondenzovat na parozábraně a stékat dolů.V koupelně to může být proud.

JABRAKA

jencek*

A co mi teda doporučíte? Jak by jste to udelal Vy? Nad stropem je nezateplene podkroví.

Parozabrana v koupelne?

hodnocení

0x

A jak se choval strop původně? Srážela se na něm při koupání vlhkost? Budete tam dávat tepelnou izolaci?

Pokud se na původním stropě vlhkost nesrážela a nebudete dávat izolaci, pak bych parozábranu nedával. Na spárování stropu se zdí nepoužívejte žádný akryl tmel (časem dělá skvrny), ale jen sádru pro spárování sádroše. Pokud to uděláte nejprve kolem stěn a po vytvrzení a vyschnutí zbytek stropu, spoje nepraskají. Dělal jsem to jak v paneláku, tak ve svém domě a nikdy a nikde jsem nepoužíval mřížku (obdobu perlinky) do spojů sádrokartonu. V domě to mám již patnáct roků a nic nepraská.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]