Nejste přihlášen/a.
Pokud je střecha v perfektním stavu tak nějak nechápu proč tam cpás takový nesmysl jako je folie a dělat zbytečnou práci.
artemusi, někde ve Vašem popisu je chyba, nebo nepřesnost.
cituji Vás...jsou v perfektním stavu, skrz střechu vůbec nezatéká i latě jsou na jejich stáří jako nové...tak bych rád tašky sundal, očistil, dal fólii a nové latě kontra latě...
takže latě jako nové a vychcete dát nové? Od čeho a proč budete čistit tašky?
Folie lze dát i zespodu, bez sundávání střechy, i když je lepší přeložit střechu a zkontrolovat Váš bezvaný stav, který tak asi není..
Sundávání lze dělat po pásel, ale lepší je dělat alespoň půl střechy..
Kde je pravda o Vaší střeše?
Váš nápad je španý a tak se to nesmí udělat. Nesmíte omotat trámy.
Nevymýšlejte vymyšlené, použijte osvědčené metody.
nebo rady o detailech třeba on line...
Chlapi, to je jak u výslechu :D Proto se vás zkušených ptám.. Ano je to tak, nikde ani kapka i latě opravdu v naprostém pořádku, myslel jsem, že se latě musí sundat, když chci dát fólii, tak bych dal rovnou nové a naimpregnované... Ale samozřejmě bych mohl tedy použít i stávající. Tašky bych očistil smetáčkem sem tam od prachu, myslel jsem že se to tak dělá... Jen nevím proč bych kvůli nánosům prachu kupoval nové tašky, když jsou ty staré v pořádku (to je podle mě vyhazování peněz, které navíc ani nemám). Pokd lze dát fólie zespodu, což jsem vůbec netušil, tak je to v tom případě vyřešené... Ale bude tam asi muset být nějaká větrací šachta ne? Protože kdybych fólii připlásnul zespodu na latě tak bych to celé ucpal nebo ne? Jak v tomto případě tedy postupovat? Jinak abychom si rozumněli, tak ty tašky i latě bych sundával pouze a jen kvůli tomu, abych tam mohl dát tu fólii, vytvořil větrací prostor kontralatěmi a mohl pak cpát zespodu už jen izolaci. Díky
Tak hotovo, tašky se sundaly a dala se folie, nové latě a vrátily tašky, vše krovy i tašky v perfektním stavu, dokonce chtěli vrátit i ty původní latě, s čímž jsem nesouhlasil. Díky
Nebylo to náhodou takto:
Tak hotovo, tašky se sundaly a dala se folie, KONTRALATĚ, nové latě a vrátily tašky, vše krovy i tašky v perfektním stavu?
Přesně tak, naštěstí nikde nezatékalo, kontralatě i latě se daly nové již naimpregnované, rovnou se instalovala i nová okna Velux 4ks 140x90cm (tím jsme měli spoustu tašek navíc, špatných vyměněných bylo jen 7ks), je udělané kompletní nové oplechování (jeden nepoužívaný komín se odboural), firma zateplila podkroví Isoverem UNI + parofolii a teď se dělá konstrukce na sádrokarton a instalace elektřiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.