Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamna ze sudu v garáži nechcou hořet

Od: bleck32 odpovědí: 7 změna:

Zdravím vyrobili jsme kamna ze sudu,tah do komína je dostačující i průchodný zkoušeli jsme ho čistit i je vidět ze zrcátka světlo,sice koleno je trochu šejdrem napojené ale myslím si že by to až zase takový vliv nemělo mít.Jinak komín je 130mm.průměr ale kamna ze sudu pořád nechcou hořet čím by to mohlo být? files.uloziste.com/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kamna jsou špatně konstrukčně vyrobena! Palivo musí ležet na roštu, pod který musí mít přístup regulovaný vzduch. Tak jak to máte provedeno, jde vzduch nad palivo a jako falešný (neúčastní se procesu spalování) odchází do komína.

jura32*
hodnocení

ano měl jste pravdu,v sudu už to hoří pěkně;)Dík.

hodnocení

0x

Tak to zkus obráceně.

Rozdělej v sudu oheň a potom ucpi na konci to koleno do komína. Přitom musíš někudy větrat - jinak se tam udusíš.

Uvidíš kudy všude kouř vychází ze sudu a z trubek ven. Stejnými místy potom může při připojení na komín nasávat falešný vzduch.

ladaadal*
hodnocení

0x

Koukal jsem na ty fotky - kde máš rošt? Topeniště nemůžeš mít na dně sudu, to nikdy fungovat nebude. Zkuse do prázdného sudu hodit noviny a pár třísek - chcípne to. Musí to mít luft zespodu. Tam kde máš topeniště nech místo na popelník, o patro výš vyřízni ještě jedny vrátka, dej tam rošt a tom o patro výš, a musí to fachčit. A proč máš nad topeništěm ten eternit nebo co to je? Má to kolem dost místa na odtah?

bleck32
hodnocení

ten eternit to je plech vyříznutý v sudě z boku a mělo to sloužit jako klapka vytáhnu jde vzduch(čili kyslík zatáhnu dovnitř klapku zavřu no.)

jendad

Já nevím , ale já mám kamna bezroštová . To znamená žadný rošt tam není . Běžně tam mám 5-8cm popela na dně . Rošt je potřeba u uhlí . U dřeva ale ne .U dřeva tvoří asi 80% dřevoplyn . To znamená že vyhořívá nad palivem.Proto se taky dělají kamna s dvoustupnovým spalováním .Uhlí tento systém naprosto nepotřebuje.

ladaadal*

No, když to nepotřebuje, tak proč mu to nehoří? Fyziku okecáš u kantora, ale neoblbneš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]