Nejste přihlášen/a.
Zdravím vyrobili jsme kamna ze sudu,tah do komína je dostačující i průchodný zkoušeli jsme ho čistit i je vidět ze zrcátka světlo,sice koleno je trochu šejdrem napojené ale myslím si že by to až zase takový vliv nemělo mít.Jinak komín je 130mm.průměr ale kamna ze sudu pořád nechcou hořet čím by to mohlo být? files.uloziste.com/...
Koukal jsem na ty fotky - kde máš rošt? Topeniště nemůžeš mít na dně sudu, to nikdy fungovat nebude. Zkuse do prázdného sudu hodit noviny a pár třísek - chcípne to. Musí to mít luft zespodu. Tam kde máš topeniště nech místo na popelník, o patro výš vyřízni ještě jedny vrátka, dej tam rošt a tom o patro výš, a musí to fachčit. A proč máš nad topeništěm ten eternit nebo co to je? Má to kolem dost místa na odtah?
ten eternit to je plech vyříznutý v sudě z boku a mělo to sloužit jako klapka vytáhnu jde vzduch(čili kyslík zatáhnu dovnitř klapku zavřu no.)
Já nevím , ale já mám kamna bezroštová . To znamená žadný rošt tam není . Běžně tam mám 5-8cm popela na dně . Rošt je potřeba u uhlí . U dřeva ale ne .U dřeva tvoří asi 80% dřevoplyn . To znamená že vyhořívá nad palivem.Proto se taky dělají kamna s dvoustupnovým spalováním .Uhlí tento systém naprosto nepotřebuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.