Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem důchodkyně, která bydlí v domě, jehož není vlastníkem. Majitel po mně dostud nechtěl žádný nájem, jsme totiž jedna rodina. Z ničeho nic změnil názor a požaduje po mně měsíčně nájem, který nejsem schopna zaplatit. Pobírám totiž jen důchod.
V televizním pořadu snídaně s novou sem 14.10.či 15.10. viděla rozhovor s bankéřem, kde nabízeli "Obrácenou hypotéku pro důchodce" bohužel už si nepamatuji, o kterou banku šlo ani konkrétní podmínky.
Myšlenka byla taková, že se banka pokusí odkoupit nemovitost od majitele a pokud se to podaří, nechá mě v domě dožít. Později bude nemovitost majetkem banky.
Ptám se tedy: Neví někdo z Vás, o jakou banku šlo? Popřípadě, kde bych sehnala více informací?
Děkuji za případné reakce na mou otázku...
Musíte být vlastníkem nemovitosti, bez toho není co řešit. Hodně bych si rozmyslel půjčku od firmy, která má základní kapitál milion, dva mladé společníky, na trhu je půl roku a má zhruba 50 živnosťáků na kde co, včetně výroby psího žrádla, ubytovacích služeb a prádelny.
Bližší info zde včetně názvu poskytovatele zde: novinky.cz/...
Musite bt vlastnikem nemovitosti. Ale spolecnost vam vyplati pouze cca 2/3 odhadni ceny. Navic je to omezeno dobou. Neco malo je o tomto napsano napr. zde. Je smutne, ze vlastni rodina zacne na sobe ryzovat.
Zde: novinky.cz/...
Ale bacha na to, je to opravdu rizikové !
PS: Ale pokud nejste vlastníkem RD, jak píšete, a teď to čtu, tak to není možné.
nešťastná. Moc Vašemu dotazu nerozumím. Na nájem nemáte a na placení splátek budete mít? Uvědomte si, že to není pomoc lidem. Je to byznys a velice tvrdý. Výhodný především pro toho, kdo půjčuje. Navíc tyto firmy nepůjčují celou částku potřebnou na koupi domu. Půjčují tak 70 - 80%.
A to, co Vy zmiňujete je trošku jinak. Jsou oslovování důchodci, kteří již vlastní nemovitost. Firma jim na tuto nemovitost půjčí určitý obnos peněz. To potom dlužník splácí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.