Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamenny koberec

Od: petrasek odpovědí: 6 změna:

Zdravím chci se zeptat nemáte někdo zkušenost s firmou Piedra a jejich kamenným kobercem? Vyděla jsem fotky na jejich facebooku z rekonstrukce bytu kde tento povrch použili. Docela by se mi to v kuchyni líbilo.... Myslite že by to zručny člověk dokazal položit sam? Nevite jestli o tom třeba nebyla reportáž i v receptaři nebo v nějakém kutilském pořadu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Našla jsem tohle video

a když mrknete na youtube, tak jsou tam i jinná videa pokládky. Také jsme o tomto koberci uvažovali- na terasu a k bazénu- ale prý se musí za nějaký čas doplnit ta pryskyřice...tak nevím. Zručný člověk to určitě zvládne položit sám.

Sabrino, tak Vám dám bodík alespoň já, protože jste perfektně odpověděla na daný dotaz. A zrovna mně se video bude hodit. Sice až na jaře, ale alespoň vím, kde mám hledat. Vůbec nechápu, proč se tazatelka vůbec neobtěžovala alespoň k tomu, aby napsala slovo "díky". Ale asi to nevyděla.

patronka*
hodnocení

3x

Zkušenost mám vlastní z letošního července. Když pominu administrativní nedostatky u firmy, vlastní položení kamenného koberce bylo skutečně jednoduché, jen je třeba mít patřičné vybavení. Zvolila jsem kamenivo typ Malaga, frakce 4-8 mm pro exteriér. Přijeli tři chlapíci, v jedné nádobě smíchali dvě složky pojiva a pak dávku smíchali ve větší nádobě elektrickým míchadlem s kamenivem. Jeden pokládal malé kopečky hmoty a dva roztírali nerezovým hladítkem, které si neustále otírali ředidlem. Jednalo se o 6 m2, položeno bylo cca za hodinu, pochozí po 24 hodinách. Vyptala jsem se i na použití v interiéru - tam se používá jiné pojivo, které tvrdne rychleji ( je i patřičně dražší ), a po zatuhnutí se ještě zalije tak, aby vrstva byla nepropustná. Já jsem zatím maximálně spokojená, ale do interiéru bych si to nedala... :)

Reportáží s videem bylo několik, na př. v pořadu TV Nova - Rady ptáka loskutáka v roce 2014, nebo v pořadech Prima TV - Jak se staví sen 2015.

Kamenny koberec
lea*

Dobrý den ,můžu se zeptat na cenu za těch 6m2? Děkuji .

hodnocení

0x

Já to mám dané venku okolo bazénu - po 2 zimách se to začalo na okrajích hran odlupovat. Na rovné ploše to drží.

Domů jedině s aplikací silnější vrstvy té pryskyřice, jinak se to bude špatně vytírat.

figurek*
hodnocení

0x

Reportáž o kamenných kobercích byla myslím v Radách ptáka Loskutáka, asi před půlrokem.

Dejte si pozor na vodopropustnost, abyste si zrovna v kuchyni nevykutili trvalý problém. Kamenné koberce nejsou vodotěsné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]