Nejste přihlášen/a.
Jistě většinou každý ví jaké úchytky mají polské kuchyně na zavěšení. Dá se pro zavěšení použít železná/závěsná lišta? Pokud ano, jakým způsobem se na lištu zavěsí? Ale řekl bych že asi ne. Není lepší dřevěná lišta/přichytit ji do zdi a na místa kdy budou skříňky/úchytky zašroubovat do lišty vruty a na ně skříňky zavěsit?
Píši postup jakej sem viděl a zdá se mi nejideálnější. Dřevěná lišta na cca 4 ks 10-tkách hmoždinkách. Skříňky mám 40, 60 a 80 cm. Na každý sou samozřejmě 2 závěsy. V místech kde je závěs vyvrtat do zdi přes lištu díru, do ní dát hmoždinku a do ní dlouhej vrut kterej by byl přes lištu a na ní by visela skříňka.Současnou linku mám na 4 10-tkách hmoždinkách. Je to provrtaný vzadu - skříňky. Jenže je to dřevo. U tý nový - současný/polský je sololit. Stejně to budu muset prvrtat, myslím kurpus v bocích. Není prvrtán, nejsou u toho spojovací šrouby. Budu je muset sehnat a linku spojit, nechcu tam mít fuky, nemůže být nespojena, to by se ty fuky vždy ukázaly.
Při montáži horních linkových skříněk postupuji takto.
Skříňky připravím na svrtání(sešroubování) dvěma otvory v bočních stěnách nad sebou.Pak je vyzvednu na podstavec z polystyrenových desek do předpokládané výšky nad spodní linku.V této poloze skříňky spolu sešroubuji.Tím vytvořím jeden blok.Dovnitř každé skříňky v horní části zad vyvrtám otvor(cca 10 mm).Připravím si latě ,které ponesou zevnitř každé skříňky váhu na hmoždinky ve zdi.Latě předvrtám v rozteči středů otvorů vrtákem průměru nosných vrutů.Ve stejné rozteči na zdi označím otvory pro hmoždinky.Vyvrtám otvory na hmoždinky a vložím je do zdi.Je vhodné hmoždinky do zdi vlepit akrylovým lepidlem.Pak zvednu blok skříněk na podstavce a ustavím je přesně na hmoždinky.Mohu přes lišty skříňky přišroubovat do zdi.Toto technikou jsem připevňoval i rohové skříňky a to je vskutku záhul.Lepší,než použití nosných lišt je použití nosných úhelníků.
JABRAKA
JJ, dobrej postup ale já jej uplatnit nemůžu, jak jsem psal, záda linky jsou ze sololitu. Kdybych provrtal sololit kterej je hřebíčky přibitej do korpusu a chytil jej ke stěně, skříňky by byly hned na zemi Mimochodem, psal jsem že současnou kuchyň mám tímto způsobem chycenou. Mám 2 horní skříňky - 90 cm. Každá drží na dvou hmoždinkách/vrutech. Záda skříňky jsou ale ze dřeva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.