Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavěšení kuchyňské linky

Od: jj* odpovědí: 4 změna:

Jistě většinou každý ví jaké úchytky mají polské kuchyně na zavěšení. Dá se pro zavěšení použít železná/závěsná lišta? Pokud ano, jakým způsobem se na lištu zavěsí? Ale řekl bych že asi ne. Není lepší dřevěná lišta/přichytit ji do zdi a na místa kdy budou skříňky/úchytky zašroubovat do lišty vruty a na ně skříňky zavěsit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Více vrchních skříněk, zvláště těch vyšších, ne jen 60, ale 90 cm vysokých, jsem \"posadil\" na železný vinkel 40/20, pevně osazený v rovině spodní zadní hrany vrchních skříněk. Potom jsou všechny v jedné rovině, pevně sedí a unesou vyšší váhu. Ty dva cm nejsou na spodku vidět. (83 + 60 = 143, oči jsou výše.)
Potom vrchní uchycení na hmoždinky není tak zatížené.
A vrchní skříňka se lehce montuje.
jj*
hodnocení

Píši postup jakej sem viděl a zdá se mi nejideálnější. Dřevěná lišta na cca 4 ks 10-tkách hmoždinkách. Skříňky mám 40, 60 a 80 cm. Na každý sou samozřejmě 2 závěsy. V místech kde je závěs vyvrtat do zdi přes lištu díru, do ní dát hmoždinku a do ní dlouhej vrut kterej by byl přes lištu a na ní by visela skříňka.Současnou linku mám na 4 10-tkách hmoždinkách. Je to provrtaný vzadu - skříňky. Jenže je to dřevo. U tý nový - současný/polský je sololit. Stejně to budu muset prvrtat, myslím kurpus v bocích. Není prvrtán, nejsou u toho spojovací šrouby. Budu je muset sehnat a linku spojit, nechcu tam mít fuky, nemůže být nespojena, to by se ty fuky vždy ukázaly.

jabraka*
hodnocení

0x

Při montáži horních linkových skříněk postupuji takto.

Skříňky připravím na svrtání(sešroubování) dvěma otvory v bočních stěnách nad sebou.Pak je vyzvednu na podstavec z polystyrenových desek do předpokládané výšky nad spodní linku.V této poloze skříňky spolu sešroubuji.Tím vytvořím jeden blok.Dovnitř každé skříňky v horní části zad vyvrtám otvor(cca 10 mm).Připravím si latě ,které ponesou zevnitř každé skříňky váhu na hmoždinky ve zdi.Latě předvrtám v rozteči středů otvorů vrtákem průměru nosných vrutů.Ve stejné rozteči na zdi označím otvory pro hmoždinky.Vyvrtám otvory na hmoždinky a vložím je do zdi.Je vhodné hmoždinky do zdi vlepit akrylovým lepidlem.Pak zvednu blok skříněk na podstavce a ustavím je přesně na hmoždinky.Mohu přes lišty skříňky přišroubovat do zdi.Toto technikou jsem připevňoval i rohové skříňky a to je vskutku záhul.Lepší,než použití nosných lišt je použití nosných úhelníků.

JABRAKA

jj*
hodnocení

JJ, dobrej postup ale já jej uplatnit nemůžu, jak jsem psal, záda linky jsou ze sololitu. Kdybych provrtal sololit kterej je hřebíčky přibitej do korpusu a chytil jej ke stěně, skříňky by byly hned na zemi :) Mimochodem, psal jsem že současnou kuchyň mám tímto způsobem chycenou. Mám 2 horní skříňky - 90 cm. Každá drží na dvou hmoždinkách/vrutech. Záda skříňky jsou ale ze dřeva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]