Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit a vyzkoušet domovní telefon

Od: les odpovědí: 3 změna:

Potřebuji doma vyměnit starý domovní telefon Tesla (vyrobený ještě za Československa). Vždycky tak děsivě hlasitě zazvoní/zabzučí, že se leknu a chce se mi z toho... Navíc vždycky spadne sluchátko, asi těmi vibracemi a ničí se malba na stěně.

Jenže nechci kupovat zajíce v pytli (vím, že existují eshopy), potřeboval bych nejdříve poslechnout zvonění, jestli mi bude vyhovovat, potřebuji nějaké opravdu decentní, tiché, spíše jako jemné pípnutí mikrovlnky...

Jde mi jen o mikrofon-sluchátko (hlasová komunikace s hostem), není třeba dálkové otevírání dveří.

Znáte nějaký obchod v Praze? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Co takhle zavolat šikovného kamaráda, otevřít ten Váš telefon a vnitřní zvonek/bzučák nastavit na příjemnější zvuk? Dá se posunout, přihnout, podložit a pod. Nebo vyměnit jen bzučák za jiný. I to jde.
A upravit zavěšení sluchátka, aby nepadalo.
Nový telefon až nakonec. Jsou drahé, složitější, nepasují místo starého. Nevydrží tak dlouho jako ty staré.
doplněno 17.10.15 10:31:

-ten akustický obvod vyžaduje úpravu, aby se nespouštěl tlačítkem START, ale jen vyzváněcím signálem...
-zkusil bych vyměnit stávající bzučák za akustický měnič, vybrat se dá třeba na gme.cz/...

-je sice pravda, že jsou na DC napájení, a u těch telefonů bývá vyzvánění AC, tam by bohatě stačila do série s měničem jedna usm. dioda. I jedna půlvlna dostatečně oznámí zvonění. Zvláště, když tazatel požaduje něco komorního...

les
hodnocení

No on ten telefon sám o sobě je snad 30 let starý a už je hodně neelegantní, zničený, neumytelný, a kus je uražený/prasklý. Sporák taky člověk po takové době už vymění...

Ale právě jsem se dočetl, že ty nové domovní telefony nemusí jít napojit, že jsou to všechno jiný typ, novější generace či co.

111®
hodnocení

0x

já bych dovnitř nainstaloval melodický zvonek, je k mání obvod třeba něco takového

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]