Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak složit psací stůl?

Od: ganda8 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

koupil jsem si starší psací stůl, došly mi desky a k nim dřevěné kolíky.

Chtěl bych se poradit, jelikož je stůl použitý a jednou rozebraný, nedostal jsem žádné lepidlo.

Je potřeba ty dřevěné kolíky lepit? Nevím zda to dotyčný co mi ho posílal lepil, když se mu podařilo jej rozebrat.

Děkuji, hezký den

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzajm
hodnocení

2x

Záleží zda díry pro kolíky jsou "do dna", nebo jedna strana průchozí - což u horní, psací je nesmysl, tudíž ani použití zobrazených šroubů nelze. Pokud jsou "do dna" kolíky se lepí klihem nebo Herkulem. Jestli máte pocit, že stůl budete opět někdy rozebírat použijte klih (ten časem "zesklovatí", ztvrdne, a "rozkýváním" spoje v některé části povolí a jde rozebrat). Pokud použijete Herkules, kvalitní lepidlo, přilepte kolíky pouze do děr kolmých k deskám, a desku pak těmito kolíky zasuňte do podélných děr v protikusech. V tom případě je však třeba desku upevnit proti vysunutí - buď malými kovovými "vinglíky" nebo se pro tento účel prodávají plastové kostky - ale pro ty musíte vyvrtat otvory. Úplně nejjednodušší pro výjimečně rozebíratelný spoj je použití kolíků stejných rozměrů, ale plastových. Ty mají z obou stran po obvodu "protivroubky" - takže dovnitř ano, ven ne, ale v případě potřeby spoj jde oddělit - za poškození těchto kolíků , kdy se zoubky odřou.

Zobrazené šrouby jsou pro boční spojování skříní a pevných polic v nich, ev. k připevňování horních a spodních desek skříní. Na ty s imbusem nebo křížem se pak používají plastové krytky v barvě povrchu desky.

hodnocení

0x

A není(nebyl) stáhlí vrutama-kováním?Jestli ne tak přilepit stačí HERKULES,koupí se v každém marketě

Jak složit psací stůl?
Jak složit psací stůl? #2

hodnocení

0x

Když ty koliky namočíte do lepidla, už nikdy stůl nebudete moci rozebrat. Složte stůl bez lepení a uvidíte. Kdyby potřeboval zpevnit, je mnoho prostředků, jak to udělat. Jestli je to stará dobrá řemeslná práce, nebude zpevnění potřeba.

honzajm

Ať je to "stará, dobrá, řemeslnná" práce nebo nová, neřemeslnná, pořád je to kolík a díra, a pokud vyvinete nějakou sílu v ose kolíku a díry, vždy to oddělíte jestliže to není lepené ... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]