Remosku nebo elektrický hrnec

Od: Datum: 16.10.15 17:23 odpovědí: 17 změna: 18.10.15 14:31
avatar

Budu vděčna za zkušenosti, váhám mezi oběma, ráda bych, aby to mělo malou spotřebu, ,nebylo to velké a vyhovovalo to pro jednu osobu, děkuji předem za rady.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jmlc®
Datum: 16.10.15 17:30
avatar

Pro jednu -dvě osoby - remoska! Vlastní zkušenost od času bydlení v páru až po rodinu se dvěma dětmi.


doplněno 16.10.15 17:47:

My máme nějakou takovou - http://pecici-panve.heureka.cz/remoska-r-1202/ - cca 11 let - pečeme již jen 1-2x měsíčně menší porce, první roky užíváno téměř denně.

stále funkční

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 16.10.15 17:42
avatar

Remoska a jsem spokojena s fukcí i rychlostí a výkonem pečení.Ovšem mám už třetí(tu velkou)první cca 5let a potom se v tom víku rozbily ty keramické "válečky"jen to chrastilo a fungovala,ale potom bouchl kabel,šílená rána a v kabelu díra asi nějaký skrat*nevi*druhé už cca po 2letech začlo chrastit ve víku a taky rozbité "válečky"a nešla ani opravářem opravit,byly ještě přepálené nějaké dráty.Víko jsem měla odložené jak se má a dávala jídlo dovnitř a začlo strašně žhavit jen na jedné straně až mi spálilo kuchyňskou desku než jsem si všila.Třetí jsem si koupila přímo od výrobce,bydlím nedaleko http://www.remoska.cz/produkt…select-champagne-gold/30.html ta je zatím v pohodě už druhý rok.Víko odkládám normálně a přesto se to dvakrát stalo.Takže raději doporučuji ten nový model.Spotřeba bude vyšší,ale myslím,že to vyjde na stejno s ostatními pečícími spotřebiči.


doplněno 16.10.15 18:28:

tak ty první dvě byly ty co má jmlc tak nevím kde soudruzi udělali chybuale jak píše,používání skoro denně(koláče,buchty,maso,cukroví,záviny,zapečené těstoviny,ryby ...prostě vše) první sama a teď i s rodinou jsem nechtěla troubu a mám Remosku.


doplněno 16.10.15 22:40:

...ještě bych dodala,že záleží co chcete péct.Mi regulace teploty nikdy nechyběla a díky moderním materiálům Remoska peče v podstatě stejně i ze spoda.Vidím to jako výhodu,nikdy jsem neměla nic připáleného ze spoda.Jen když dělám plněné papriky,tak jsou od víka trochu připečené protože jsou vysoké.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 16.10.15 20:05
avatar

díky

Datum: 16.10.15 19:23
avatar

Ajo, na čem vaříte? Na elektřině nebo na plynu? *hej*Já vařím na plynu. Remosku používám na pečení. Ráda v ní peču buchty, maso, zapékám brambory i těstoviny. Nevím, jak funguje vaření v elektrickém hrnci a také nevím, jestli se v něm dá péci.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.10.15 20:08
avatar

Na e lektrice, ale zapoínám troubu i pro malé pečení a to je drahé. Remosky znám, hrnce ne, ale taky slibují pečení a iné funkce, tak jsem chtěla vědět něco o nich.

Od: uska®
Datum: 16.10.15 20:20

Všechno má své výhody a nevýhody.

REMOSKA - fajn, peče shora, malá spotřeba, ALE nejde regulovat teplota a je fakt jen na pečení či zapékání.

El. hrnec - přirovnala bych to k pánvi s poklicí, peče zespodu, při pečení musím maso otočit, reguluji si teplotu, má časovač (nemusím hlídat), ráda v něm vařím v páře maso, zeleninu i brambory naráz, fritování moc nevyužiji, má termostat, při vaření vypíná, takže spotřeba nebude velká.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.10.15 07:49
avatar

Uško, vaše povídání mě velmi zaujalo a začala jsem uvažovat. ;) Pro kolik lidí vaříte? Oplatí se elektrický hrnec na trošku jídla, které se uvaří v kastrolku? Jinak jedno jídlo po celý týden, to je na mrtvici. Myslíte, že jeden člověk, když vaří tolik, aby to bylo na dvě jídla, hrnec využije?


doplněno 17.10.15 16:50:

Uško, děkuji. Toto jsem potřebovala vědět. Za chvíli budou padat otázky, co pod stromeček, co by mi udělalo radost. Tak přemýšlím. :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 17.10.15 12:21

babkazov - pro jednu osobu bych hrnec asi nekupovala, nevím jak ráda vaříte nebo kuputete polotovary. Já mám nádobu 5l, údajně pro až 6 osob, ale skutečnost je, že v ní uvařím jen pro 3 lidi, asi jsme víc žraví :-D Pokud je nás 6, orestuji v hrnci jen maso, vyndám, přidám 2 dcl horké vody, vložím maso zpět na mřížku a přidám zeleninu, nastavím teplotu a čas. Brambory musím uvařit zvlášť.Já nejvíce oceňuji vaření knedlíků v páře - normálních,, bramborových, plněných atd.


doplněno 18.10.15 10:35:

babči - není zač. Pokud máte místo v kuchyni na jeden hrnec, pište, pište Ježíškovi. Radostné vánoce:-D

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luha®
Datum: 16.10.15 20:57

Regulátor výkonu (=teploty) stojí pár korun, nebo stačí jedna dioda v přepínači.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: krasula
Datum: 17.10.15 01:24

Taky hledám něco podobného.Nabídli mi pečící hrnec ETA Pečenka. Hledala jsem, co je to zač, a na internetu je psáno, že jde nový typ remosky. Jak to má být velké? Pro jednu osobu?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: honzajm
Datum: 17.10.15 15:31

Pečenka byla obdoba Remosky, akorát byla čtvercová, smaltovaná nádoba, do ní vložená hliníková čtvercová nádoba na vaření - pečení, a ještě u toho byl vkládací rošt třeba pro napařování. Jinak doma máme ještě v používání jednu z původních Remosek, zakoupenou babičkou v r. 1957, stále peče, jen 2x v ní byla měněna topná spirála. Výměnu zvládne i domácí kutil. Tato původní Remoska má příkon 600 Watů. Tato Pečenka je velikostí podobná původní Remosce.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.10.15 15:12
avatar

Já bych byla pro remosku. Upečete v ní maso i buchtu, zapečete třeba rohlík nebo toast v alobalu. Je to praktická věc.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fialka
Datum: 17.10.15 18:46

Osobně bych byla pro remosku, letité velmi dobré zkušenosti. Momentálně máme doma pokaženou - dosloužila, tak koupíme novou. Všechny ty přístroje tzv. podobné - není to ono , nestojím o ně.

Ohodnoceno: 0x
 

 

Od: honzajm
Datum: 17.10.15 20:20

Nevím jak vaše Remoska dosloužila - jediné co se může pokazit, je topná spirála umístěná v keramických "korálcích" po obvodu ve výstupku ("rantlu") víka - což je možné koupit, cena +/- 100 Kč (viz. http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=topna%20spirala%20do%20Remosky) a 3 duté nýty. Dokonce k té staré se dají dokoupit místo hliníkových mísy s nepřilnavým povrchem a možností je mýt v myčkách.

Všechny ostatní přístroje zde si nejsou podobné, jsou funkčně a principem úplně stejné, liší se jen vzhledem, a některé mají jen přidaný termostat. Je to stejné jako když si vy vezmete jiné šaty a navoníte se - také nejste někdo jiný jen vám podobný *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fialka
Datum: 17.10.15 18:47

Osobně bych byla pro remosku, letité velmi dobré zkušenosti. Momentálně máme doma pokaženou - dosloužila, tak koupíme novou. Dobrý pomocník do každé domácnosti. Všechny ty přístroje tzv. podobné - není to ono , nestojím o ně.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: host
Datum: 18.10.15 12:32

Stará dobrá remoska, ta úplně původní, s hliníkou hlubší nádobou bez uch (ucha nejsou uši.. hi) a s příklopným topným víkem s rukojetí byla ideální.

Pečení v remosce: dalo se v ní upéci maso, kuřátko, kachnička, domácí sekaná, buchty, koláč s dírou (s pomocí malého hliníkového kuželíku, který se postavil doprostřed a kolem nalilo těsto) a to elektricky ohřívaným víkem s rukojetí - REMOSKOU

Pečení v troubě s normální pokličkou - spodní díl šel použít i pro normální pečení v troubě, s vhodnou pokličkou.

Vaření na sporáku: v nádobě remosky se daly normálně na plynovém nebo elektrickém sporáku uvařit těstoviny, pak do toho vrazit pár vajec, zamíchat na kostičky nakrájenou uzeninu nebo kdysi oblíbený čínský lančmít a pak přiklopit horní topný díl a zapéci bez přendavání do jiné nádoby. V jedné nádobě se to uvařilo i zapeklo. Výborné šunknfleky.. mňam.

Ohřívání: hotovou sekanou je možné normálně přiklopit horním dílem a ohřát shora nebo pouze spodní díl přiklopit pokličkou a strčit do trouby a ohřát.

Závěr: výhoda spodního dílu: ten klasický původní se dal použít jak pro pečení pod elektricky ohřívaným dílem, tedy jako originální Remoska, tak s obyčejnou pokličkou strčit do trouby nebo postavit na vařič. Ten nový, moderní se tak dá použít také?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: honzajm
Datum: 18.10.15 14:31

Daly se ještě dokoupit další mísy - střední a nízká.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.