Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapnutí WAW topení

Od: klarja* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

máte prosím někdo zkušenost se zapínáním wawek po létě? Nikdy mi to nejde. Minule mi je "odvzdušnili". Povolila se matice s přívodem plynu, ten zasyšel, zase se utáhlo, wawky se "dotlakovaly" či jak to nazvat a pak šly normálně zapnout. Ale nevím, kde přesně se to na wawkách dělalo. Matic je zde více. Také jsem slyšela radu rugulační kolečko, které se při zapalovaní drží zatlačené zajistit sirkou nebo něčím, aby zůstalo zatlačené po delší dobu a tím se to také jakože odvzdušní a pak jdou zapnout. Máte někdo s tímto zkušenosti? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

teoreticky se to zavzdušnit nemůže, neb by ti utíkal plyn. Ale opravdu je možnost, že je tam plyn vlhký a pak by mělo stačit podržet regulační knoflík cca 30s aby se to profouklo a pak by to mělo jít zapnout. Do matiček nesahat, to je pro odborníka!

figurek*
hodnocení

0x

přesně jak píšete, celý plynový aparát uvnitř kamen je bez plynu a je třeba ho naplnit. Kolečko nastavte na zapalovací polohu, zatlačte a držte. Pak několikrát zacvakejte jiskrou, kolečko pomalu uvolněte a nastavte do polohy pro topení. Kamna by měla hořet.

Jestli nehoří, pak celou proceduru opakujte. Jestli nejdou zapálit ani po opakování, pak zavojejte plynaře, protože plynová kamna potřebují údržbu a revizi. Vždycky jednou za dva nebo tři roky je záhodno nechat kamna zkontrolovat a vyčistit.

Minule vám ta kamna "odvzdušnili" plynaři nebo soused a sousedka?

klarja*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Ano, naposled mi pomohl majitel bytu (jsem zde v pronájmu). Věděl si radu hned, takže to zjevně nedělal poprvé a pomohlo to ihned.

doplněno 16.10.15 16:39:

jen nevím, jak se to přesně dělalo, tak se ptám na možnosti a zkušenosti.

hodnocení

0x

Kdybyste dala fotku nebo alespoň typ spotřebiče, tak se dozvíme, co je pojistka a co hází jiskru. A podle toho poradíme. Tak netušíme, co máte doma.

doplněno 16.10.15 19:52:

Takové?

Zapnutí WAW topení
klarja*
hodnocení

Dobrý den, tyto ne. Jsou to Karma Beta.

Každopádně mi pomohla metoda "něčím zajistit kolečko zamáčlé na zapalování asi na hodinu a pak zkusit škrtnout". Zmáčklé jsem přelepila lepenkou a po hodině se asi natlakovaly/odvzdušnily a pustit normálně šly.

Děkuji

lotha
hodnocení

0x

Zdravím, mám přesně topení s knoflíky, jako je na obrázku. Poradil by mi prosím někdo, jak přesně se to dá zapnout? Děkuji moc!

Vytáhneš tlačítko s bílou tečkou. Pak je to trošku náročné, chybí jedna končetina. Držíš tlačítlo s červeným plamenem a cvakáš tlačítkem, na kterém je jiskra. Aniž bys zatlačil bílé tlačítko. Hlavní ventil máš na 0. Tím zapálíš věčný plamínek. Pak všechno pustíš a kolečkem navolíš stupen. Posloucháš, když v tom cvakne, žuchne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]