Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pripojka kanalizace

Od: ladass odpovědí: 9 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat u nás v obci udělali novou kanalizaci ale obec udělala pouze hlavní řád po vesnici a hce po lidech aby si pripojeni az do hlavního řadu udělali sami,ja to mam např. od svého pozemku k silnici 3metry potom si musím zaplatit protlak pod silnici a zaplati si material pod silnici to je 6m. a za silnici dalsich 4 metry.. muže todle obec udělat nebo je na to nějaký zákon ze by obec měla přivezt připojení na hranici pozemku..děkuji za odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není jediný důvod, proč by měla obec přivádět kanalizaci až k Vašemu pozemku.

Jsou samozřejmě případy, kdy obec "zasíťuje" pozemky až na jejich hranici (třeba z důvodu zhodnocení pozemků, nebo levnější ceny když se staví "ve velkém", z důvodu aby celá stavba proběhla rychleji...atd), ale povinnost obce to není.

ju*
hodnocení

0x

No bude to asi proto, že ve vaší obci nebydlí žádný bohatý Bakala a rozpočet obce nemá zřejmě na to aby provedl přípojky k hlavnímu řadu, nejjednoduší je chodit na zasedání zastupitelstva jež jest veřejnosti přístupno a tam vznést dotaz proč to bylo vyřešeno takto a ne jinak, už je sice zřejmě pozdě měnit projekt, ale dozvíte se proč bylo takto rozhodnuto...obávám se že pro připojení na hlavní řad se vaše náklady ještě zvýší :(protože budete muset mít projekt na připojení a stavební povolení, alespoň u plynu jsem to takto měl. Kdyby radní přemýšleli tak lidem ušetří běhání kolem hovadin *zed*, zahrne se to do projektu a pak se to přefakturuje podle délky přípojky + doplatek za projektovou dokumentaci zákazníkovi a v důsledku by to bylo určitě lacinější...ale protože proč myslet dopředu a lidem práci ulehčit...když se na tom může ještě projektant *ua*a firma:-D napakovat, potažmo stát :-P.

" zahrne se to do projektu a pak se to přefakturuje podle délky přípojky + doplatek za projektovou dokumentaci zákazníkovi a v důsledku by to bylo určitě lacinější."

To si to představujete jako Hurvínek válku..Takto to opravdu nelze. Obec nemůže "za obyvatele" něco bez jejich vědomí objednat..zaplatit..a pak jim to (i když polovina nebude chtít a souhlasit) přefakturovat.

A že se napakuje projektant, firma a stát? To si děláte zřejmě také legraci.., nebo nevíte o čem píšete.

ju*

Na rozdíl od Vašeho mínění se to takle dělá - na veřejném zasedání se ujasní jak to bude s projektem a placením, sepíšou se smlouvy mezi majiteli domů a obcí jak bude provedena fakturace / při předání či při kolaudaci celého díla, obec vystaví faktury a je to. Protože pár blbců a administrativních pracovníků na obci je líných, zvolí se varianta hlavního řadu a pak se občane plácej, vůbec nikdo si přitom neuvědomuje, že na vesnici žije 50% obyvatel v důchodovém věku 70 + a pokud nemají příbuzné očekává je peripetie s hloubkovou kanalizací / pokud tedy mluvíme o napojení k čističce / napojení se na ni a povrchová musí mimo hloubkovou.

Obec může po souhlasu obyvatel s projektem jednat za ně, další díl - ano pár nemyslících se najde / ta skupina co podepíše smlouvu a nezaplatí - dostane od soudu platební rozkaz a jede to po své linii/ a napojení nebudou chtít, ale to se všechno dá ošetřit smlouvou, v konečném důsledku na to nenapojení dojedou protože odvoz sraček a jejich likvidace se prodraží, pokud čistička v obci nebude přijímat ony produkty a budou se odvážet do velké čističky do města třeba 20km.

A že se napakuje projektant za projektovou dokumentaci na 6 metrů vypláznete minimálně 2.5 litru / dělá to samozřejmě projekční kancelář která projektuje celý celek - protože vám to sama nabídne/ napojení provede firma nebo dcera která dělá celý celek / či jiný soukromník/ stát - co poplatky za stavební povolení a provedení kolaudace...

Takže konstatování s Hurvínkem je úsměvné a předpokládám, že zřejmě nežijete na vesnici a nic podobného jste neabsolvoval / ať jde o plyn, elektřinu či onu hloubkovou kanalizaci / a tvrdit někomu, že neví o čem píše je poněkud troufalé!

"předpokládám, že zřejmě nežijete na vesnici a nic podobného jste neabsolvoval / ať jde o plyn, elektřinu či onu hloubkovou kanalizaci / a tvrdit někomu, že neví o čem píše je poněkud troufalé!"

Dělám v oboru 25 let. Více komentovat nebudu.

ju*

Tak mi tedy vychází že se na tomhle právě pakujete. Projekce či stavební firma . Pak i otázka že žijete ve městě a o samosprávě nemáte ani potuchy je víceméně jasná.

asd1

Asi tak, jeden projekt na hlavní řád + 50 projektů na přípojky nasype projektantovi mnohem víc než jeden projekt na řád s přípojkama.

Drze se přiznávám...v garáži mi stojí Lambo hned vedle Ferrari...každý den mám dilema čím vyjet do práce.

Hele, kolegové...a kolik těch přípojek jste již naprojektovali a jak dlouho Vám jedna přípojka trvá?

A propos...kolik berete za hodinu své práce?

Já jen abych si to dokázal vynásobit...až mi ty čísla řeknete.

doplněno 16.10.15 13:40:

ju:

P.S.: na tazatelovu otázku jsem odpověděl ZCELA přesně..

ju*

Dobrá shrňme to jsme blbci a nemáme v ničem pravdu, vy jste genius na nic jste neodpověděl a jenom kecy a kecy...ani se mi to nechce kopírovat, divím se že se obtěžujete odepisovat ...

- je mi jedno jestli máte RR - nevijíždějte pracujte doma

- je mi jednokolik přípojek jste naprojektoval

- je mi úplně fuk kolik berete za hodinu práce

-je mi uplně jedno jestli si vynásobíte nebo ne

přečtěte si otázku ještě jednou a odpovězte nebo dejte pokoj.

Vrátím se k vašemu příspěvku kdy jste napsal že si to představuju jako hurvínek - ono - lumpárna a cílevědomé škubání lídí jak popsáno v tomto případě přípojek pro hloubkovou kanalizaci se dá jedině nazvat zlodějinou a je úplně jedno jestli jste sokuromník nebo firma, připomíná mi to těžce film ŠMEJDI.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]